Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två kvinnor sitter ner bredvid varandra på golvet och ler. Den ena visar sidor ur en bok för den andra.

Experten Erik svarar på frågor kring att byta jobb

2022-08-31

Går du i tankarna på att byta jobb men kanske inte vet vart du ska börja? Vision har ställt några av de vanligaste frågorna i ämnet till Erik på Go Monday. Erik som expert på området delar med sig av sina bästa tips på vad du ska tänka på inför ett jobb- och/eller ett karriärbyte!

Hur inleder man processen av att byta jobb?

Det första man ska göra är att skriva ner två eller tre riktningar man kan tänka sig att gå i. Vad är du på väg mot? En annan tjänst? I så fall vilken typ av tjänst? Eller en annan bransch? Kanske högre ansvar? Eller att jobba mer praktiskt?

Arbetsmarknaden är bred och spretig, det finns mängder olika jobb och olika organisationer. För att bli effektiv i ditt jobbsök behöver du fokusera. Det fungerar inte att "söka allting" och det fungerar inte heller att vara för kräsen och bara söka väldigt specifika jobb. Det är därför det är så bra att ha 2-3 olika riktningar. Då undviker du både att vara för spretig och för smal.

En annan viktig del av det är också att du behöver motivera varför du söker ett visst jobb. För att du ska få jobbet räcker det inte att visa att du har rätt utbildning och erfarenheter, du behöver också visa varför det är rätt jobb för just dig. Och där kommer det här med riktning in igen. Frågorna du ställer dig själv när du börjar söka jobb behöver du ha svar på både för att ha fokus i ditt jobbsök och för att faktiskt få jobbet du söker.

När du en idé om dina riktningar är det dags att börja söka. Var systematisk och ta dig tiden att göra lite research om de jobb du tänkt söka. Då blir din ansökan starkare och du gör ett mer trovärdigt intryck.

Hur öppen måste man vara med sin arbetsgivare kring att man söker nytt arbete?

Allmänt tycker jag att man alltid ska ha öppenhet som utgångspunkt. Men när du precis börjar se dig om efter ett nytt jobb kan det vara mycket kvar innan du får det, och då finns det ingen anledning att prata om det. Sen, ju närmre ett nytt jobb du kommer desto mer öppen tycker jag du ska vara.

Vad behöver man tänka på vid ett byte av arbetsgivare, ex. försäkringar, fackförbund etc.?

Det beror på hur "stort" byte man gör. Att gå till exempel från kommun till privat näringsliv kan innebära att villkoren förändras rätt mycket. Medan om du går från en kommun till en annan, är det mer likt. Det viktiga här tycker jag är att inte bara titta på lönen när man byter jobb utan försöka få en bild av helheten. Hur ser det ut med semester, pension, arbetstider, förmåner och så vidare. Även när det gäller förbund beror det mycket på vilken tjänst och arbetsplats man går till. Det är ofta bra att vara medlem i det förbund som är starkast på arbetsplatsen, men det kan också finnas skäl att gå till ett mindre förbund som har större fokus på just ditt yrke.

Vilken hjälp finns det att få på vägen via Vision?

Som medlem i Vision har du möjlighet att få hjälp på vägen mot det nya jobbet. Du kan till exempel boka samtal med en jobbexpert för att prata om vart du är på väg och hur du tar dig dit. Du kan också få feedback på din jobbansökan innan du söker jobb, så du vet att du presenterar dig på ett bra sätt. Och när du blir kallad till intervju kan du boka intervjuträning. Alla de här tjänsterna är kostnadsfria för dig som medlem. Du bokar via vision.se och får hjälp snabbt!

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss