Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

  • Medlem i Vision.

5 snabba råd om det orangea kuvertet

2022-04-06

Visions pensionsexpert Sari delar med sig av sina 5 bästa råd för att du ska kunna förvalta ditt pensionsbesked på bästa sätt!

För nästan alla så har det orangea kuvertet trillat ner i den fysiska eller digitala brevlådan. Har du kanske inte vågat öppna det än? Sari Wonsell menar att få detta brev i brevlådan kan vara årets brevhöjdpunkt.

– Det orange kuvertet är kanske det roligaste årsbrevet vi får hem i våra brevlådor, det innehåller sparandet inför framtiden! Jobba, betala skatt och sparandet sker av sig självt. I princip är det så enkelt. Se också till att förvalta dina pengar på bästa sätt för det kommer en dag när orange kuvertet kommer att vara din "lön", säger Sari, pensionsexpert på Vision. 

Här följer Saris bästa tips på hur du förvaltar ditt pensionsbesked på bästa sätt:

  1. Titta extra noga på hur din värdeutveckling ser ut under rubriken "Din premiepension".
  2. Tänk på att du kan placera ditt sparande i max 5 olika fonder
  3. Tänk på låg fondavgift när du väljer!
  4. Glöm inte att du kan filtrera bort bolag med produkter såsom kärnvapen, personminor med mera.
  5. Våga välja fonder med lite högre risk! Har du dock 5-8 år kvar till pension så kan det vara klokt med lägre risk.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss