Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • Två studenter vid en dator.

Samhällsvetarstipendium

Är du medlem i Vision och skriver en uppsats inom samhällsvetenskap? Då har du möjlighet att söka vårt uppsatsstipendium på 20 000 kronor! Din uppsats ska beröra den svenska välfärden och dess utveckling, utmaningar och kvalitet.

Vem kan få Visions samhällsvetarstipendium?

Visions samhällsvetarstipendium delas ut till den som lyckas fånga juryns uppmärksamhet i ett relevant ämne och levererar sin poäng med kvalitet. Vinnaren belönas med 20 000 kronor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

Kriterier för samhällsvetarstipendiet

 • Uppsatsen ska behandla ett område som rör den svenska välfärden och dess utveckling, utmaningar och kvalitet.
 • Uppsatsen ska vara välskriven, väldisponerad och godkänd av universitet eller högskola.
 • Uppsatsen är skriven under den tidsperiod den aktuella ansökningsomgången anger (se längre ner).
 • Uppsatsen måste vara på kandidat-, magister-, eller masternivå.
 • Alla författare till uppsatsen är studentmedlemmar i Vision när stipendieansökan lämnas in till Vision.
 • Vinnaren förbinder sig att medverka vid stipendieutdelningen.
 • Vision har rätt att använda uppsatsen i sin kommunikation.

Vad ska vara med i ansökan?

Skicka uppsatsen i sin helhet i pdf-format, med en kortfattad sammanfattning av uppsatsen på en A4. Sammanfattningen ska ta upp uppsatsens

 • syfte och frågeställningar
 • teoretiska ramverk
 • resultat och slutsatser.

Så går bedömningen till

En jury kommer att bedöma uppsatsens relevans och kvalitet. Relevansen bedöms dels utifrån hur väl uppsatsen täcker in ämnesområdet, dels utifrån uppsatsens användbarhet. Kvaliteten bedöms utifrån analysens och slutsatsernas klarhet kopplat till teoretiskt ramverk och metodval. Juryn består av representanter från Vision.

Möt mottagarna av samhällsvetarstipendiet 2023

Har du frågor om stipendiet? Mejla till samhallsvetarstipendium@vision.se.

Ansök om samhällsvetarstipendiet

Ansökan är nu öppen för 2024 års stipendium. Du behöver ha skrivit klart din uppsats under 2023 eller innan deadline 2024 för att få stipendiet 2024.

Ansök om Visions samhällsvetarstipendium i formulär längre ner här på sidan. Fyll i dina uppgifter och bifoga uppsatsen i pdf tillsammans med sammanfattningen.

Om ni är flera författare räcker det att en av er fyller i formuläret och skickar in uppsatsen. Ange i så fall medförfattarens namn och personnummer i formuläret.

Glöm inte att ni måste vara studentmedlemmar i Vision för att söka.

Sista ansökningsdag är 28 februari 2024.

Stipendieansökan

Namn
Personnummer
Är du medlem?
Samtliga författare måste vara medlemmar

Adress
Postadress
Telefon
Mejl
Skola
Namn på eventuell medförfattare
Medförfattares personnummer
Är medförfattaren medlem?
Samtliga författare måste vara medlemmar

Ladda upp din uppsats
No runtime found.
Välj filer
Var hörde du först talas om Visions samhällsvetarstipendium?
 

 

Lokala rabatter

Fråga din avdelning eller klubb om de har förhandlat fram lokala förmåner för dig som medlem, till exempel rabatter på bio, teater eller i vissa affärer.

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Vem kan bli medlem?

Du kan bli medlem i Vision om du arbetar som tjänsteman inom kommun, region, kyrkan eller bolag med koppling till välfärden.

Vilka kan vara med?

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss