Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

  • En hand håller i ett hjärta. Illustration.

Inkomstförsäkring med bra villkor

I ditt medlemskap i Vision ingår en förstklassig inkomstförsäkring. Tillsammans med ersättningen från a-kassan ger den upp till 80 procent av din lön före skatt om du skulle bli av med jobbet.

Visions inkomstförsäkring - hitta snabbt 

Vad är en inkomstförsäkring?

Inkomstförsäkring är en typ av löneförsäkring som gäller tillsammans med a-kassan. Om du blir arbetslös kan du få ersättning om du är medlem i en a-kassa, men bara upp till ett visst tak. Visions inkomstförsäkring kompletterar a-kassans ersättning så att du kan få upp till 80 procent av din lön före skatt för inkomster upp till 100 000 kr.

Med en inkomstförsäkring får du ett bättre skydd vid arbetslöshet än om du bara har a-kassan. Så här funkar det: 

Ersättning från a-kassan

Om du är medlem i en A-kassa kan du få ersättning upp till 80% av din lön före skatt om du blir arbetslös. Men a-kassan täcker bara löner upp till 33 000 kr de första 100 dagarna. Dag 101 och framåt sänks ersättningen till 80% upp till 27 500 kr per månad.

Tjänar du över 27 500 kr i månaden är det alltså bra att komplettera a-kassan med en inkomstförsäkring. 

Inkomstförsäkringen kompletterar A-kassan

Visions inkomstförsäkring kompletterar a-kassan och ger dig 80% av lönen om du har en inkomst upp till 100 000 kr i månaden. Du kan få ersättning i upp till 160 dagar vilket motsvarar ungefär 7 månader när du arbetar heltid. 

Med inkomstförsäkringen behöver du inte oroa dig och vet att du har en tryggad inkomst även om du skulle bli arbetslös en period. 

Vem kan ta del av Visions inkomstförsäkring?

  • Visions inkomstförsäkring gäller för inkomster upp till 100 000 kronor.
  • Försäkringen gäller alla anställningar, även vikariat.
  • För att få ut ersättning från inkomstförsäkringen måste du ha varit medlem i både Vision och a-kassan i minst 12 månader innan du blev arbetslös.
  • Om du byter till Vision från ett annat fackförbund kan du tillgodoräkna dig medlemstiden från det andra fackförbundets inkomstförsäkring, så länge det inte uppstår ett glapp.
  • Vår inkomstförsäkring ger ersättning i upp till 160 ersättningsdagar. Jobbar du heltid motsvarar det cirka 7 månader.
  • Du kan teckna en frivillig tilläggsförsäkring som ger upp till 100 ytterligare ersättningsdagar.
  • Inkomstförsäkringen gäller även om du säger upp dig själv. Då betalas ersättningen ut efter din avstängningsperiod från a-kassan.

Kan jag få ersättning utan att vara med i a-kassan?

Du måste vara med både i en a-kassa och i fackförbundet Vision i 12 månader innan du kan få ersättning från inkomstförsäkringen. Se därför till att bli medlem i tid för att försäkra din lön mot framtida arbetslöshet.

Det spelar ingen roll vilken a-kassa du är med i för att kunna få ersättning från Visions inkomstförsäkring. Om du vill gå med i eller veta mer om A-kassan Vision, som organiserar samma yrkesgrupper som fackförbundet Vision, kan du läsa mer på deras webbplats.

Bli medlem i A-kassan Vision (akassanvision.se)

Arbetslös? Så ansöker du om ersättning

Om du har blivit arbetslös måste du själv ansöka om ersättning från inkomstförsäkringen. Det gör du hos försäkringsbolaget Bliwa. Logga in hos Bliwa med bank-id för att ansöka om ersättning.

Logga in hos Bliwa (bliwa.se)

Visions inkomstförsäkring hos Bliwa (bliwa.se)

Lokala rabatter

Fråga din avdelning eller klubb om de har förhandlat fram lokala förmåner för dig som medlem, till exempel rabatter på bio, teater eller i vissa affärer.

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Vem kan bli medlem?

Du kan bli medlem i Vision om du arbetar som tjänsteman inom kommun, region, kyrkan eller bolag med koppling till välfärden.

Vilka kan vara med?

Chatta med oss i Vision-appen!

Som medlem i Vision kan du chatta med en rådgivare – direkt i Vision-appen! Du hittar appen där appar finns.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss