Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

  • Medarbetare pratar i telefon.

Tjänsteförsäkringar för Visions förtroendevalda

TCO och dess medlemsförbund – däribland Vision – har tecknat försäkringar hos Folksam för sina förtroendevalda: en tjänstereseförsäkring och en olycksfallsförsäkring. Som förtroendevald omfattas du också av en ansvarsförsäkring.

Tjänstereseförsäkring och olycksfallsförsäkring

Genom Folksam har du som är förtroendevald i Vision en olycksfalls­försäkring och en tjänsterese­försäkring. Försäkringarna gäller när du agerar i ditt uppdrag.

TCO:s försäkringar hos Folksam (folksam.se)

Villkoren för Visions försäkringar för förtroendevalda (pdf)

Så anmäler du en skada

Om en skada eller förlust inträffar ska du anmäla det direkt till Folksam. Du kan anmäla antingen på deras webbplats eller genom att ringa 0771-950 950. Ange försäkringsnummer 422165 för tjänstereseförsäkringen och K66558 för olycksfallsförsäkringen.

Spara alla kvitton på dina utlägg som har samband med skadan eller förlusten.

Om skadan eller förlusten skedde innan den 1 juli 2020 ska du i stället kontakta vår tidigare försäkringsgivare Trygg-Hansa på 075-243 25 49. Uppge då försäkringsnumret 25-0383534.

Ansvarsförsäkring

Du som är förtroendevald har också en ansvarsförsäkring, som gäller om du skulle företräda en medlem felaktigt. Om det händer ska du kontakta Visions center i ditt område.

Visions center

Lokala rabatter

Fråga din avdelning eller klubb om de har förhandlat fram lokala förmåner för dig som medlem, till exempel rabatter på bio, teater eller i vissa affärer.

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Vem kan bli medlem?

Du kan bli medlem i Vision om du arbetar som tjänsteman inom kommun, region, kyrkan eller bolag med koppling till välfärden.

Vilka kan vara med?

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss