Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Gemensamma försäkringar. Illustration.

Avtalsförsäkringar – trygghet via kollektivavtalet

Avtalsförsäkringar får du genom din anställning om det finns ett kollektivavtal på din arbetsplats. Dessa försäkringar kan ge dig extra ersättning om du till exempel blir sjuk eller skadar dig i arbetet. Din arbetsgivare står för försäkringspremien.

Avtalsförsäkringar för kommun, region, kyrka, Sobona och Fastigo

Jobbar du i en kommun, region, kyrka eller ett bolag anslutet till Sobona eller Fastigo? Kollektivavtalet ger då i de flesta fall rätt till följande avtals­försäkringar. Det är din arbetsgivare som betalar försäkrings­premien.

  • Gruppsjukförsäkringen AGS-KL. Om du är sjuk mer än 90 dagar kan du få ersättning från avtals­gruppsjukförsäkringen AGS-KL, men bara om det avser tid innan 1 oktober 2022. Efter det datumet upphör försäkringen för nya försäkrings­ärenden. I den här guiden ser du hur du ansöker för perioder före den 1 oktober.

    Guide för att ansöka om särskild AGS-KL (pdf)
  • Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA-KL. Om du råkar ut för en arbetsskada kan du få extra ersättning från trygghets­försäkringen.
  • Tjänstegrupplivförsäkringen TGL-KL. Om ett dödsfall skulle inträffa kan anhöriga få ekonomisk hjälp från tjänste­grupplivförsäkringen.

    Försäkringsvillkor för TGL-KL (pdf)
  • Avgiftsbefrielseförsäkring. Om du får sjukersättning eller aktivitets­ersättning tar avgiftsbefrielse­försäkringen över din arbetsgivares pensions­inbetalningar.

Avtalet försäkrar (pdf)

Ansök om ersättning från en avtalsförsäkring

För att få ersättning från en avtals­försäkring måste du själv ansöka om det hos Afa Försäkring.

På Afa Försäkrings webbplats finns mer information om avtals­försäkringar för dig som jobbar i en kommun eller region. Där kan du läsa mer rätt till ersättning och hur du ansöker.

Afa Försäkrings webbplats (afaforsakring.se)

Annat avtalsområde? Du kan ha andra avtalsförsäkringar

Jobbar du inom något annat avtalsområde än dem som nämndes ovan? Då kan din arbetsplats ha avtals­försäkringar via PTK. Läs mer på PTK:s webbplats.

PTK:s webbplats (ptk.se)

Lokala rabatter

Fråga din avdelning eller klubb om de har förhandlat fram lokala förmåner för dig som medlem, till exempel rabatter på bio, teater eller i vissa affärer.

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Vem kan bli medlem?

Du kan bli medlem i Vision om du arbetar som tjänsteman inom kommun, region, kyrkan eller bolag med koppling till välfärden.

Vilka kan vara med?

Chatta med oss i Vision-appen!

Som medlem i Vision kan du chatta med en rådgivare – direkt i Vision-appen! Du hittar appen där appar finns.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss