Arbetslös

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Arbetslös – ta stöd av Vision

Vision erbjuder stöd vid arbetslöshet

Om du blir arbetslös kan du få stöd från Vision på olika sätt, till exempel i kontakten med myndigheter eller om du vill överklaga ett beslut om a-kassa. Vi har även medlemsförmåner som kan hjälpa dig på vägen mot ett nytt jobb, bland annat cv-granskning och intervjuträning.

Har du frågor om hur Vision kan stödja dig som är arbetslös?

Är du med i a-kassan?

När du är medlem i a-kassan är din inkomst tryggad under tiden du söker nytt jobb. Du som är med i fackförbundet Vision kan också bli medlem i A-kassan Vision. Det är a-kassan du ska kontakta om du blir arbetslös och vill ansöka om ersättning.

Inkomstförsäkringen kompletterar a-kassan

Visions inkomstförsäkring kompletterar din a-kassa om du tjänar över a-kassans tak. Då har du möjlighet att få ersättning som beräknas på upp till 80 procent av din tidigare inkomst om du blir arbetslös.

Karriärtjänster ingår

Visions karriärtjänster stödjer dig i jakten på ett nytt jobb som passar dig, bland annat genom kostnadsfria karriärsamtal med karriärrådgivare. Du får också hjälp med cv-granskning, och möjlighet att träna inför anställningsintervjun.

Kostnadsfri hemförsäkring hos Folksam

Visions hemförsäkring hos Folksam är kostnadsfri för den som varit arbetslös i minst 200 dagar under senaste året. Du måste också ha haft Folksams hemförsäkring och varit medlem i Vision och i en a-kassa i minst ett år. Du måste själv ansöka om att bli premiebefriad från hemförsäkringen.

Försäkringar

Din medlemsavgift om du blir arbetslös

Medlemsavgiften du betalar till Vision beror på vilken inkomst du har. Om du är arbetslös utan ersättning har du rätt till minimiavgiften.

När du blir arbetslös ska du meddela oss så snart som möjligt för att få rätt avgift. Vi har möjlighet att ändra avgiften två månader bakåt.

Du kan själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor. Kontakta oss om du har några frågor.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss