Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision för dig som är arbetslös

Om du blir arbetslös kan du få stöd från Vision på olika sätt, till exempel i kontakten med myndigheter eller om du vill överklaga ett beslut om a-kassa. Glöm inte våra medlemsförmåner, bland annat CV-granskning och intervjuträning.

Om du har frågor om hur Vision kan stödja dig som är arbetslös  kontakta Vision Direkt på 0771 44 00 00.

En vass inkomstförsäkring

Om du tjänar över a-kassans tak, kompletterar Visions inkomstförsäkring din a-kassa så att du kan ha möjlighet att få ersättning som beräknas på upp till 80 procent av din tidigare inkomst om du blir arbetslös. Försäkringen ingår i ditt medlemskap i Vision, men du måste även vara med i en a-kassa. Du måste själv ansöka om att få ut kompletterande ersättning. 

Visions inkomstförsäkring

Ansök om ersättning från inkomstförsäkringen hos Bliwa (bliwa.se)

Visions karriärtjänster ingår i medlemskapet

Visions karriärtjänster stödjer dig i jakten på ett nytt jobb som passar dig, bland annat genom kostnadsfria karriärsamtal med karriärrådgivare. Du får också hjälp med CV-granskning, och möjlighet att träna inför anställningsintervjun.

Karriärsamtal

A-kassan

När du är medlem i a-kassan är din inkomst tryggad under tiden du söker nytt jobb. Som medlem i Vision kan du vara medlem i A-kassan Vision. När du blivit arbetslös ska du kontakta a-kassan för att ansöka om ersättning. 

Telefon 0771 773 800

A-kassan Visions webbplats

Din medlemsavgift om du blir arbetslös

Du betalar medlemsavgift till Vision beroende på vad du har för inkomst av lön, föräldrapenning, a-kasseersättning, sjukpenning mm**. Avgiften räknas i procent av din inkomst. När du får ny anställning eller ändrad inkomst, till exempel genom att du blir arbetslös, kontakta oss så snart som möjligt för att du ska få rätt avgift. Vi har möjlighet att ändra avgiften upp till 2 månader retroaktivt. Vid sjukpenning kan din avgift ändras från fjärde månaden.

Notera att korrigering av avgiften endast görs ifall din bruttoinkomst är mindre än 23 650 kr per månad.

Kontakta medlem@vision.se eller så kan själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med Mobilt Bank-ID.

**Om du är arbetslös utan ersättning, fullgör första värnpliktstjänstgöring, gör samhällstjänst, beviljats skuldsanering eller har sjukersättning (100%) har du rätt till minimiavgiften.

Kostnadsfri hemförsäkring hos Folksam

Visions hemförsäkring hos Folksam är premiefri för den som är arbetslös. Som arbetslös räknas den som har varit arbetslös i minst 200 dagar under senaste året. Du måste också ha haft Folksams hemförsäkring och varit medlem i Vision och i en a-kassa i minst ett år.

Premiebefrielsen gäller i högst tre år, och den beviljas för ett år i taget. Du ansöker själv om att bli premiebefriad från försäkringen.

Medlemsförsäkringar

1983 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum