Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två medlemmar i Vision.

Vision för dig som är arbetslös

Om du blir arbetslös kan du få stöd från Vision på olika sätt, till exempel i kontakten med myndigheter eller om du vill överklaga ett beslut om a-kassa. Glöm inte våra medlemsförmåner, bland annat cv-granskning och intervjuträning.

Har du frågor om hur Vision kan stödja dig som är arbetslös?

Kontakta Vision

En vass inkomstförsäkring

Om du tjänar över a-kassans tak, kompletterar Visions inkomstförsäkring din a-kassa så att du kan ha möjlighet att få ersättning som beräknas på upp till 80 procent av din tidigare inkomst om du blir arbetslös. Försäkringen ingår i ditt medlemskap i Vision, men du måste även vara med i en a-kassa. Du måste själv ansöka om att få ut kompletterande ersättning. 

Inkomstförsäkring

Ansök om ersättning från inkomstförsäkringen hos Bliwa (bliwa.se)

Visions karriärtjänster ingår i medlemskapet

Visions karriärtjänster stödjer dig i jakten på ett nytt jobb som passar dig, bland annat genom kostnadsfria karriärsamtal med karriärrådgivare. Du får också hjälp med cv-granskning, och möjlighet att träna inför anställningsintervjun.

Karriärtjänster

A-kassan

När du är medlem i a-kassan är din inkomst tryggad under tiden du söker nytt jobb. Som medlem i Vision kan du vara medlem i A-kassan Vision. När du blivit arbetslös ska du kontakta a-kassan för att ansöka om ersättning. 

Telefon: 0771 773 800

A-kassan Visions webbplats

Din medlemsavgift om du blir arbetslös

Du betalar medlemsavgift till Vision beroende på vad du har för inkomst av lön, föräldrapenning, a-kasseersättning, sjukpenning och mer*. Avgiften räknas i procent av din inkomst. När du får ny anställning eller ändrad inkomst, till exempel genom att du blir arbetslös, kontakta oss så snart som möjligt för att du ska få rätt avgift. Vi har möjlighet att ändra avgiften upp till 2 månader retroaktivt. Vid sjukpenning kan din avgift ändras från fjärde månaden.

Notera att korrigering av avgiften endast görs ifall din bruttoinkomst är mindre än 23 650 kronor per månad.

Kontakta Vision eller så kan själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med mobilt bank-id.

Kontakta Vision

Mina sidor (logga in)

*Om du är arbetslös utan ersättning, fullgör första värnpliktstjänstgöring, gör samhällstjänst, beviljats skuldsanering eller har sjukersättning (100 procent) har du rätt till minimiavgiften.

Kostnadsfri hemförsäkring hos Folksam

Visions hemförsäkring hos Folksam är premiefri för den som är arbetslös. Som arbetslös räknas den som har varit arbetslös i minst 200 dagar under senaste året. Du måste också ha haft Folksams hemförsäkring och varit medlem i Vision och i en a-kassa i minst ett år.

Premiebefrielsen gäller i högst tre år, och den beviljas för ett år i taget. Du ansöker själv om att bli premiebefriad från försäkringen.

Försäkringar

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Har du frågor om jobbet?

Kontakta oss för personlig rådgivning om allt som rör ditt jobb, såsom lön, arbetsmiljö och rättigheter.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss