• Visions förbundsmöte hålls för första gången digitalt.

Förbundsmöte

Dags för digitalt förbundsmöte

23 september 2020

Torsdag till lördag är det dags för Visions förbundsmöte som i år hålls digitalt. Två motioner som rör chefer har kommit in.

Det är coronapandemin som gör att Visions förbundsmöte för första gången hålls digitalt. Mötet börjar i morgon, torsdag, och pågår fram tills på lördag.

Är du inte ombud men ändå nyfiken på vad som pågår under förbundsmötet? Då kan du följa delar av mötet på Youtube, se mer här i faktarutan intill. Du kan också läsa diskussioner och beslut i VoteIT. Anmäl dig på forbundsmote@vision.se om du vill följa besluten digitalt.

79 motioner har kommit in och två av dem berör specifikt chefer. De handlar dels om en satsning på åldersmedvetet ledarskap och dels att ett kostnadsfritt program för chefer med kurser inom bland annat MBL och arbetsmiljö ska tas fram. Läs mer här om motionerna. 

Båda chefsmotionerna ingår i de motioner som direktbehandlas. Det innebär att alla förmöten har rekommenderat direktbehandling och att deltagarna på förmötena instämt i förbundsstyrelsens förslag till svar. Under förbundsmötet kan ombud säga till om de tycker att någon motion inte bör direktbehandlas. 

Livesändningar under förbundsmötet

24 september kl 09.00 - 11.00 
Förbundsmötet öppnar och gästas av moderata partiledaren Ulf Kristersson, arbetsmarknadminister Eva Nordmark och entreprenören Siduri Poli. Länk: https://youtu.be/Zkzjw3WNGh4

25 september kl 10.00 - 10.45
Livesändning från förbundsmötet. Länk: https://youtu.be/9vwk0pqJzvs

25 sep 15.00 - 16.00
TCO:s ordförande Therese Svanström gästar förbundsmötet. Länk: https://youtu.be/v_fkps89RZQ