×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Yrkesnätverk för teckenspråks-, dövblind-, skriv- & TSS-tolkar

Vill du påverka din arbetsmiljö, ditt avtal och din lön? Gå med i Visions yrkesnätverk för teckenspråks- och dövblindtolkar, skriv- och TSS-tolkar.

Tolkyrket har förändrats mycket och arbetssituationen har blivit allt mer pressad. Arbetsvillkoren för tolkar kommer ofta i skymundan.

I Vision finns därför ett yrkesnätverk för teckenspråks- och dövblindtolkar, skriv- och TSS-tolkar, för representanter från landstings-, regionavdelningar och privata aktörer. Frågor som yrkesnätverket tar upp rör bl.a. arbetsmiljö, avtal och löner. Vad kan vi göra när det gäller utspel, opinions- och påverkansarbete?

Vem kan vara med?

Du ska vara teckenspråks- och/eller dövblindtolk, skriv- och/eller TSS-tolk och medlem i Vision.

I första hand är det en representant från varje landstings-/regionavdelning inom Vision. Vision svarar för kost, logi och resor till och från nätverksträffarna.

Som representant för din landstings-/regionavdelning har du ett ansvar att informera kollegor och avdelningsstyrelsen i det landstings-/region du kommer ifrån om vad som sägs under träffarna. Det finns även möjlighet för fler, utöver en representant för varje landstings-/regionavdelning, att delta under ett möte men då sker det på egen bekostnad.

Anmäl ditt intresse till ordförande i din landstings-/regionavdelning i Vision. Om du blir utsedd får du dagordning till nästa möte och information om hur du bokar resa och hotell. Om du är osäker på vem din kontakt är kan du kontakta ansvarig ombudsman nedan för besked.

Du som inte har anställning vid region/landsting är välkommen att kontakta ansvarig ombudsman nedan om du är intresserad av att vara med.

Frågor eller funderingar?

Hör av dig till:

  • Östen Olsson, Regionombudsman på Malmöcentret, osten.olsson@vision.se

Nyheter

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Så lyckas du koppla bort jobbet i jul

Många har svårt att ta ledigt från jobbet under julen. Här kommer några tips från Angela Ahola, doktor i psykologi, om hur du kan koppla bort arbetet under julledigheten.  2019-12-16

Snabba tips inför lönesamtalet

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.  2019-01-17

Andreas Dits.

Dags att planera in höst- och julledigheten

Just nu kan julen kännas väldigt långt borta. Men det kan redan nu vara smart att börja planera in julledigheten och annan ledighet i höst och vinter.  2018-10-10

Till arkivet

Rapport Framtidens tolktjänst

I juni 2014 presenterade Vision rapporten "Framtidens tolktjänst". Rapporten belyser arbetssituationen för teckenspråkstolk, dövblindtolk, dövtolk och vuxendövtolkar. Den bygger på en enkät ställd till Visions medlemmar inom dessa yrkesgrupper.

Länk till rapporten 

 

Tolkning

Vision är fackförbundet för dig som studerar till tolk eller jobbar med tolkning, antingen som anställd i ett landsting eller region eller som uppdragstagare. Är du till exempel språk- teckenspråks- eller dövblindtolk ska du vara med i Vision.

Läs mer

192 nya medlemmar under augusti

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb