Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Medarbetare bläddrar i papper vid dator.

Bibliotekarie

Jobbar du som bibliotekarie eller studerar till bibliotekarie? Då är Vision fackförbundet för dig. Vi arbetar för att bibliotekarier ska ha schysta villkor på jobbet.

Varför ska du välja Vision som bibliotekarie?

Många bibliotekarier är medlemmar i Vision, vilket är en styrka. När vi är många lyssnar arbetsgivarna på oss, och vi kan förhandla om bra kollektivavtal som ger schysta villkor på jobbet.

Vision arbetar för att du ska ha rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Du ska trivas på jobbet, ha inflytande över ditt eget arbete och även möjlighet att påverka på arbetsplatsen. Vision arbetar också för att du ska få kontinuerlig kompetensutveckling av din arbetsgivare. 

Din arbetsmiljö

Vilken lön ska en bibliotekarie ha?

Många bibliotekarier har i dag dåliga möjligheter till löneutveckling. Vision arbetar för att din lön ska höjas i takt med att du utvecklas i ditt yrke.

Din lön

Vill du veta vad andra bibliotekarier tjänar? Använd Visions lönestatistik för att få en bild av marknadslönerna för bibliotekarier, bland annat för olika delar av landet. Som medlem i Vision kan du logga in för att ta del av lönestatistiken.

Lönestatistik

Kultur

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med kultur i kommun eller region, i ett bolag med koppling till välfärden eller en kyrka.

Kultur

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss