×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Per Jernberg

    Foto: Per Jernberg

App för kontakt

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Karin Franke, personalstrateg i Region Stockholm, är med och jobbar fram en app som regionens chefer ska kunna använda för att hålla kontakt med varandra.

Vad är nyttan med chefs-appen?

– Syftet är att den ska göra det lättare för cheferna att stödja varandra, till exempel att hitta en mentor. Den
som kan tänka sig att vara mentor ska kunna gå in och berätta om sina erfarenheter och sitt sätt att jobba. Den som är adept ska kunna gå in och hitta en mentor som ser ut att passa. Det ska vara ett sätt att uppgradera sättet som personer möts på, att det ska bli tydligare kontaktvägar.

Vilka ska kunna använda appen?

– Alla chefer ska ha tillgång till varandra.

Ska vem som helst kunna anmäla sig som mentor?

– Alla chefer som går i någon av våra utbildningsinsatser ska kunna göra det. Men vi funderar också på någon form av nomineringsprocess, eller ett anmälningsförfarande där de som är intresserade får svara på några frågor innan de kan bli mentorer. Det för att säkra lämpligheten.

Ska det finnas några andra funktioner vid sidan av mötesplatsen för mentorer och adepter.

– Vi vill också att det ska gå att ordna grupper där de som är intresserade av speciella frågor ska kunna vara med och diskutera.

När ska appen vara klar att börja användas?

– Än så länge är vi i ett inledningsskede. Vi jobbar bland annat med att göra tekniken robust och säker. Det dröjer minst ett år innan vi kan vara igång.

Artiklar

Till arkivet

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Vårt frågeforum