Lön och villkor

Lön för personalhandläggare – hela listan

25 januari 2024

Vad tjänar en personalhandläggare och HR-konsult? Lönen för en personalhandläggare och HR-konsult är i snitt 42 815 kronor i månaden. Det visar Tidningen Visions kartläggning av löner i kommuner och regioner.

Tidningen Vision har kartlagt lönen för personalhandläggare och HR-konsulter i alla kommuner och regioner 2023.

Lönen är 42 815 kronor i månaden i snitt. Det är en ökning med 3 procent från 2022.

I tabeller här nedan kan du se hur du ligger till jämfört med andra personalhandläggare och HR-konsulter. Till exempel skiljer det nästan 20 000 kronor i snittlön mellan Bräcke kommun och Timrå kommun.

Lista: Lön för personalhandläggare och HR-konsulter i kommuner och regioner

Lönestatistiken i tabellen handlar om dig som är handläggare inom personal eller HR. Din titel kan till exempel vara personalsekreterare, personalhandläggare, personalcontroller, personalkonsult, personalutvecklare, personalstrateg, HR-konsult, HR-specialist, HR-strateg, PA-konsult, förhandlare, lönehandläggare eller HR-partner. 

Fler lönetabeller:

→ Lön ekonomihandläggare/ekonom

→ Lön handläggare inom upphandling/upphandlare

→ Lön it-handläggare

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Lön för chefer

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.