Lön och villkor

Lön för personalhandläggare – hela listan

25 januari 2023

En personalhandläggare tjänar i snitt 41 556 kronor i månaden. Det visar Tidningen Visions stora lönekartläggning.

Tidningen Vision har begärt ut statistik om snittlönen för personalhandläggare från Sveriges alla kommuner och regioner.

I tabeller här nedan kan du kolla hur du ligger till jämfört med andra personalhandläggare. Till exempel skiljer det mer än 20 000 kronor i månadslön mellan personalhandläggarna i Ragunda kommun och de i Timrå kommun.

Lista: Lön för personalhandläggare i kommuner och regioner

Lönestatistiken i tabellen handlar om dig som är handläggare inom personal eller HR. Din titel kan till exempel vara personalsekreterare, personalhandläggare, personalcontroller, personalkonsult, personalutvecklare, personalstrateg, HR-konsult, HR-specialist, HR-strateg, PA-konsult, förhandlare, lönehandläggare eller HR-partner. 

Fler lönetabeller:

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.