• "Vi har verkligen försökt hålla igen", säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson om förslaget att höja medlemsavgiften med åtta kronor i två steg.

Kongress 2024

Förslag: Medlemsavgiften höjs med åtta kronor

22 augusti 2024

Sedan 2020 har Visions medlemsavgift varit fryst. Nu föreslår förbundsstyrelsen att medlemsavgiften ska höjas med åtta kronor i två steg. Men det är upp till kongressen att besluta om det blir så.

Inför årets kongress lägger Visions förbundsstyrelse fram ett förslag om att höja Visions medlemsavgift med fyra kronor i två steg: Från och med den första januari 2025 höjs avgiften med fyra kronor per månad för alla medlemmar med en inkomst över 23 000 kronor i månaden. Samma datum 2026 höjs avgiften med ytterligare fyra kronor för alla medlemmar som tjänar över 23 000 kronor.

Åtta kronors höjning

För de medlemmar som tjänar mindre höjs avgiften med en till tre kronor, beroende på lönenivå. För medlemmar med en inkomst under 9 999 kronor i månaden höjs avgiften inte alls. Höjningen blir alltså som mest åtta kronor under två års tid.

– Medlemsavgiften har inte höjts sedan 2020 och för att kunna upprätthålla de verksamheter som vi uppfattar att medlemmarna vill ha och behöver måste vi höja avgiften nu. Men vi försöker verkligen hålla igen för att avgiften ska öka så lite som möjligt, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.


Fler artiklar om Visions kongress 2024

→ Visions kongress 2024: motionerna som påverkar ditt jobb

→ Förslag: De ska leda Vision

Visions kongress - så funkar det



Täcker inte upp helt

Den föreslagna avgiftshöjningen täcker inte upp för hela kostnadsökningen som förbundet haft på grund av den höga inflationen. Därför kommer Visions verksamhet framöver att delvis finansieras av medel från kapital och fastigheter, om förslaget röstas igenom på kongressen som hålls i Västerås i oktober.