• ”Vi har valt ut deltagare som har störst behov av utbildningen och är mest motiverade”, säger Johanna Nordin på Hyper Island.

Digitalisering

Rusning till gratis IT-utbildning

27 januari 2020

Över 1 400 personer anmälde sig till en ny utbildning som ska rusta administratörer för digitaliseringen.

I början av februari startar utbildningsprogrammet Future Fit som riktar sig till personer i yrken som påverkas av digitalisering och automatisering.

Distansutbildningen pågår under sex veckor och är gratis för medlemmar i fackförbunden Vision.

500 deltagare har nu valts ut bland de över 1 400 som sökte utbildningen.
I utbildningen kommer deltagarna att få utvärdera sin egen digitala kompetens, utbyta erfarenheter med andra i liknande yrkesroller och få lära sig mer genom övningar och föreläsningar av ledande experter.

Varje fredag får de en ny modul med texter och videor där de kan läsa sig till kunskap och göra övningar. På torsdagarna träffas alla digitalt i livesessioner i videokonferenssystemet zoom. Där går man igenom övningarna och får tillfälle att ställa frågor. Det blir också inspirationsföreläsningar av ledande experter och övningar i mindre grupper.

– Vi hoppas att deltagarna lär sig något nytt, känner sig mer trygga i sin digitala ­kompetens och sitt självledarskap samt vet vad de vill fortsätta utforska och utveckla på sin väg mot framtidens jobb, säger Johanna Nordin.

Utbildningen är ett samarbete med Stiftelsen Nesta, Google Org och utbildningsföretaget Hyper Island. Vision har ännu inte beslutat om det blir några fler omgångar.


Relaterade artiklar