• Gunnel Bodin, lönekonsult i Tierps kommun, är en av de 500 personer som fick plats på digitaliseringskursen Future Fit, som är gratis för Visions medlemmar.

Digitalisering

Administratörer lockas av digitalisering

14 april 2020

Administratörer visar stort intresse för att utbilda sig för digital övergång. Visions utbildningsprogram lockade till sig över 1 400 personer.

– Jag är intresserad av digital teknik och hur man kan få bort all pappershantering. Även om det är en stor omställning tror jag att man vinner mycket på det i längden, säger Gunnel Bodin, lönekonsult i Tierps kommun.

Hon är en av de 500 deltagarna som valts ut till utbildningsprogrammet Future Fit, som startade i februari, och som riktar sig till personer i yrken som påverkas av digitalisering och automatisering.

Distansutbildningen, som är ett samarbete mellan Stiftelsen Nesta, Google.org och utbildningsföretaget Hyper Island, pågår under sex veckor och är gratis för medlemmar i fackförbundet Vision.

I utbildningen får deltagarna utvärdera sin digitala kompetens, utbyta erfarenheter med andra i liknande yrkesroller och lära sig mer genom övningar och föreläsningar med experter.

Varje fredag får de en ny modul med texter och videor där de kan läsa sig till kunskap och göra övningar. På torsdag­arna träffas alla digitalt i livesessioner i videokonferenssystemet.

– Hittills har jag diskuterat med de andra kursdeltagarna vid tre tillfällen. Det är väldigt spännande och utvecklande, säger Gunnel Bodin.

Vad hoppas du att utbildningen ska ge?
– Mer kunskap om den digitala världen. Hur jag kan bidra till att vi får bort blanketterna och alla papper på vår arbetsplats och förhoppningsvis dela med mig av mina nyvunna kunskaper till mina kolleger.


Relaterade artiklar