Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Välkommen till Rikstolk - Tolkarnas avdelning

Aktuellt

Vad är på gång just nu?

Styrelsen har påbörjat arbetet för 2023. Resurser riktas bland annat på arbetet med att påverka olika tolkupphandlingar, så att tolkarnas uppdragsvilkor ska förbättras. Exempelvis att Domstolsverkets taxa ska vara underlag till tolkarvode, att avbokningstiderna är realistiska, tidspillan och reseersättningar ska utgå vid tolkning på plats, helst enligt domstolsverkets taxemodell.

Exempel på nådda ändringar kring arbetet med upphandlingar 2023:
Vid en regional upphandling som skedde i januari lyckades Rikstolk påverka villkoren och kunden ändrade villkoret för minimitid vid distanstolkning från 15 minuter till 30 minuter.

Vid samma upphandling var villkoret att vite skulle utgå även om tolken hade giltiga skäl till sen avbokning, så som akut sjukdom, olycksfall etc. Rikstolk kunde ändra villkoret så att vite inte skulle i utgå i dessa fall.

Många andra ändringar har uppnåtts under året 2022.

Rikstolk önskar att fler blir medlemmar och stöttar, samt deltar aktivt i vårt arbete, vi tolkar tillsammans kan påverka våra uppdragsvillkor!

Välkommen!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision