Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vision avdelning Göteborg

  • -
  • -

Lennart Merkings stipendium

Lennart Merking var ordförande för Vision/SKTF Göteborg i två omgångar. Han utsågs också till Hedersordförande och som en extra uppskattning för att han stöttat och inspirerat så många medlemmar och förtroendevalda genom åren så fattade även representantskapet beslut om att döpa om Vision Göteborgs stipendiefond till Lennart Merkings stipendium.

Vision Göteborg delar årligen ut stipendier till medlemmar för att främja och stötta både personlig utveckling och aktiviteter som bidrar till bättre verksamheter eller intressen som du vill utveckla på din fritid.

För att du ska vara berättigad till att ansöka om stipendium gäller följande:

  • Du ska vara medlem i Vision Göteborg vid ansökningsdatumet.
  • Har du fått stipendium de tre senaste åren är du inte berättigad till ännu ett nytt då vi prioriterar de som inte fått stipendium tidigare.

Det går bra att söka individuellt eller som grupp. För en gruppansökan är det en person som står för själva ansökan. Ni ska kunna visa upp att samtliga i gruppen är medlemmar i Vision vid ansökningstillfället.

Stipendier kan sökas till bland annat studier, seminarier, forskning och resor. Olika exempel på områden kan vara kultur, socialt arbete, samhällsnytta, idrott, yrkesrelaterat eller språk. Dessa exempel kan passa dina intressen, eller så har du någon annan idé. Tveka då inte att ansöka med denna idé. Det viktigaste är att du väl kan motivera aktiviteten.

Vision Göteborgs stora stipendium

Det är avsatt 80 000 kronor i budget för utdelning av stipendium. Det stora stipendiet omfattar ett belopp upp till 30 000 kr. Beviljat stipendium delas ut efter genomförd aktivitet.

Vision Göteborgs små stipendier

De små stipendierna omfattar belopp upp till 8 000 kronor. Beviljade stipendier delas ut efter genomförd aktivitet.

Aktiviteten

Ska genomföras senast sista dagen på nästkommande år efter att stipendiet tilldelats. Beslut om tilldelning sker på styrelsemöte i april.

Använd blanketten nedan för ansökan. Skicka sedan denna till mejladressen nedan, dit du också kan ställa frågor om din ansökan. 

visiongoteborg@fv.vision.se

Stipendieansokan.docx

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss