Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vision först ut med klimatombud på arbetsplatserna

Publicerad 2022-06-02

Med målet att minska arbetsplatsernas klimatavtryck inför Vision nu som första fackförbund en ny roll för förtroendevalda. Steget tas för att medlemmarna påverkas av omställningen och att arbetslivet är en viktig arena för förändring.

– Fackföreningsrörelsen har en viktig roll att spela i klimatomställningen. Facket har varit den positiva kraften i många stora förändringar som är kopplade till arbetslivet. Vi tar det här steget för att bli relevanta för både dagens och morgondagens medlemmar, säger Veronica Magnusson, ordförande i Vision.

Genom att inrätta särskilda ombud blir klimatfrågorna nu en tydligare del i Visions fackliga arbete. Ombuden ska bland annat bidra till att öka kunskapen om klimatfrågor, identifiera åtgärder som behöver vidtas på arbetsplatsen och påverka arbetsgivaren att genomföra insatser som minskar klimatavtrycket.

– Vi inför klimatombud för att ge våra medlemmar verktyg att påverka omställningen till ett förnybart samhälle, och för att de ska för få inflytande över förändringar på sina arbetsplatser. Arbetslivet har en avgörande roll i att minska vår påverkan på klimatet, säger Veronica Magnusson.

Vision organiserar tjänstemän inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplade till välfärden. Många av dessa har till uppgift att omsätta Sveriges klimatpolitik i praktiken. Förbundet motiverar steget med att medlemmarnas villkor redan påverkas eller kommer att påverkas av klimatomställningen. Att många medlemmar arbetar inom kommuner och regioner, med ett stort ansvar för att minska klimatpåverkan, menar Vision gör frågan särskilt angelägen för förbundet.

– Arbetslivet har en nyckelroll i omställningen till ett hållbart samhälle. Inte minst regioner och kommuner, där många av våra medlemmar finns, har ett stort ansvar för att minska utsläppen. Vi vill påverka och bidra i det förändringsarbete som måste ske, säger Veronica Magnusson.

Läs mer: vision.se/klimatombud

För ytterligare kommentarer, kontakta:

Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24 eller Victoria Hellström, projektledare för klimatombud, tfn 073- 807 22 03. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss