Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Rekordstort intresse att ge till Ukraina

2022-03-29

När kriget i Ukraina bröt ut skänkte Vision 150 000 från sin solidaritetsfond till ETUC:s insamling till förmån för de drabbade av kriget i Ukraina. Avdelningar, klubbar och medlemmar uppmanades också att öppna bössorna. Gensvaret har varit enormt och nästan en halv miljon kronor har samlats in. Nu delas den första delsumman på 73 000 kronor ut till ett initiativ i landet.

I början av mars tillkännagav Visions förbundsstyrelse att alla donationer till Solidaritetsfonden under en månads tid skulle gå till ändamål kopplade till Ukraina. Tillsammans har Visions medlemmar och förtroendevalda hunnit samla in över 440 000 kronor! De generösa donationerna kommer att fördelas på flera olika initiativ och förbundsstyrelsen beslutade den 28 mars att tilldela 7000 euro (motsvarande ca 73 000 kronor) till initiativet Trade union lifeline i Ukraina. 

Initiativet drivs av det ukrainska fackförbundet SEUUs ungdomsnätverk, tillsammans med två andra organisationer - Kievs regionala råd för fackförbund och den ideella organisationen Labor Initiative. De använder existerande fackliga nätverk för att köpa in och distribuera mat och förnödenheter till utsatta människor inne i Ukraina. Fackförbundet SEUU är medlemmar i den internationella paraplyorganisation som Vision också ingår i, Public Services International. SEUU har även ett bilateralt projektsamarbete med fackförbundet ST. 

- För Vision handlar solidaritet om att aktivt göra skillnad. Genom att ge en gåva direkt till våra fackliga kollegor i Ukraina kan vi använda redan existerande fackliga nätverken i Ukraina och närliggande länder för distribution av mat och förnödenheter. Det är ett fint exempel på facklig styrka och på att vi blir bättre tillsammans, säger Åsa Janlöv, internationell sekreterare på Vision.

De återstående medel som samlats in för Ukraina kommer fördelas till ändamål för hjälp vid akuta insatser i och runtomkring Ukraina och för att stötta återuppbyggnaden av fackligt arbete i landet.  

Efter den 2 april kommer donationer till Solidaritetsfonden att återigen att fördelas till flera olika ändamål och inte enbart till de drabbade i Ukraina. Genom åren har pengar gått från Solidaritetsfonden till bland annat fackligt arbete i Palestina och Myanmar och många andra initiativ och organisationer världen över.  Donationer som efter 2 april märks med ”Ukraina” kommer dock fortsatt fördelas till det ändamålet.   

Nyheter

Till arkivet

Bidra till Solidaritetsfonden

  • Skicka pengar via Swish till nummer 1230323840. 
  • Sätt in pengar på PG 56 12 12-2. Vill din avdelning eller klubb stödja solidaritetsfondens insatser kan ni sätta in pengar på samma plusgiro. Tänk på att ange ditt namn.
  • Alla donationer fram till 2 april går oavkortat till initiativ i Ukraina.
  • Märk din donation med "Ukraina" efter 2 april om du vill ge just dit.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar