Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Rekordstort intresse att ge till Ukraina

2022-03-29

När kriget i Ukraina bröt ut skänkte Vision 150 000 från sin solidaritetsfond till ETUC:s insamling till förmån för de drabbade av kriget i Ukraina. Avdelningar, klubbar och medlemmar uppmanades också att öppna bössorna. Gensvaret har varit enormt och nästan en halv miljon kronor har samlats in. Nu delas den första delsumman på 73 000 kronor ut till ett initiativ i landet.

I början av mars tillkännagav Visions förbundsstyrelse att alla donationer till Solidaritetsfonden under en månads tid skulle gå till ändamål kopplade till Ukraina. Tillsammans har Visions medlemmar och förtroendevalda hunnit samla in över 440 000 kronor! De generösa donationerna kommer att fördelas på flera olika initiativ och förbundsstyrelsen beslutade den 28 mars att tilldela 7000 euro (motsvarande ca 73 000 kronor) till initiativet Trade union lifeline i Ukraina. 

Initiativet drivs av det ukrainska fackförbundet SEUUs ungdomsnätverk, tillsammans med två andra organisationer - Kievs regionala råd för fackförbund och den ideella organisationen Labor Initiative. De använder existerande fackliga nätverk för att köpa in och distribuera mat och förnödenheter till utsatta människor inne i Ukraina. Fackförbundet SEUU är medlemmar i den internationella paraplyorganisation som Vision också ingår i, Public Services International. SEUU har även ett bilateralt projektsamarbete med fackförbundet ST. 

- För Vision handlar solidaritet om att aktivt göra skillnad. Genom att ge en gåva direkt till våra fackliga kollegor i Ukraina kan vi använda redan existerande fackliga nätverken i Ukraina och närliggande länder för distribution av mat och förnödenheter. Det är ett fint exempel på facklig styrka och på att vi blir bättre tillsammans, säger Åsa Janlöv, internationell sekreterare på Vision.

De återstående medel som samlats in för Ukraina kommer fördelas till ändamål för hjälp vid akuta insatser i och runtomkring Ukraina och för att stötta återuppbyggnaden av fackligt arbete i landet.  

Efter den 2 april kommer donationer till Solidaritetsfonden att återigen att fördelas till flera olika ändamål och inte enbart till de drabbade i Ukraina. Genom åren har pengar gått från Solidaritetsfonden till bland annat fackligt arbete i Palestina och Myanmar och många andra initiativ och organisationer världen över.  Donationer som efter 2 april märks med ”Ukraina” kommer dock fortsatt fördelas till det ändamålet.   

Nyheter

Till arkivet

Bidra till Solidaritetsfonden

  • Skicka pengar via Swish till nummer 1230323840. 
  • Sätt in pengar på PG 56 12 12-2. Vill din avdelning eller klubb stödja solidaritetsfondens insatser kan ni sätta in pengar på samma plusgiro. Tänk på att ange ditt namn.
  • Alla donationer fram till 2 april går oavkortat till initiativ i Ukraina.
  • Märk din donation med "Ukraina" efter 2 april om du vill ge just dit.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss