Förtroendevald i facket Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

För dig som förtroendevald

Som fackligt förtroendevald bidrar du till ett bättre arbetsliv för Visions medlemmar. Det finns många sätt att engagera sig på – ordna en medlemsträff, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats eller öka kunskapen om jämställdhet och mångfald.

Verktyg för dig som förtroendevald

Presentkort när du värvar i appen

När du värvar en ny medlem till Vision via vår app får du en Sverigecheck värd 200 kronor. Så fram med mobilen och ställ frågan till dina kollegor! När vi blir fler får vi mer att säga till om på arbetsplatsen.

Satsning på ökad facklig styrka

På Visions förbundsmöte 2022 togs ett historiskt beslut att storsatsa på Visions fackliga styrka. Det innebär fler medlemmar och ambitionen att få fler att engagera sig som förtroendevalda.

Snart semester? Kom ihåg hänvisningen!

Inför semestern behöver er avdelning eller klubb fördela lokala kontaktpersoner för semesterperioden och kommunicera det till medlemmar och arbetsgivare. Här finns Visions rutiner för hur ni hänvisar till lokala kontaktpersoner.

Vill du bli förtroendevald?

Vill du engagera dig som förtroendevald i facket Vision? Kontakta styrelsen för din lokala klubb eller avdelning, eller ett Vision-ombud på din arbetsplats. Du kan också kontakta Vision Direkt för att få vägledning.

Hitta din avdelning eller klubb

Gå med i Facebookgruppen!

Gå med i gruppen "Förtroendevald i Vision" på Facebook! Dela med dig av dina erfarenheter, ställ frågor och diskutera med andra förtroendevalda.

Utbildningar och e-utbildningar

Vision erbjuder ett stort utbud av fackliga utbildningar för förtroendevalda. Vilken utbildning passar dig?

Frågor och svar

I Frågor och svar samlar vi en stor mängd svar på frågor som du kan tänkas få som förtroendevald. In och kika – kanske lär du dig något nytt!

Appen som förenklar ditt uppdrag

I Vision-appen kan du enkelt värva nya medlemmar, kolla din Vision-mejl och hitta kontaktuppgifter till förtroendevalda i din avdelning eller klubb.

Ladda ner Vision-appen

Gör skillnad på din arbetsplats!

Vill du förbättra något på din arbetsplats? Då är engagemangskiosken för dig. Ordna en fika eller ett möte – allt finns i färdiga koncept att ladda ner!

Engagemangskiosken

På gång i Vision

Se vad som är på gång inom Vision just nu. Sök bland våra aktuella kurser och aktiviteter runt om i landet.

Hitta kurser och aktiviteter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss