Förtroendevald i facket Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

För dig som förtroendevald

Som fackligt förtroendevald bidrar du till ett bättre arbetsliv för Visions medlemmar. Det finns många sätt att engagera sig på – ordna en medlemsträff, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats eller öka kunskapen om jämställdhet och mångfald.

Verktyg för dig som förtroendevald

Värva en kollega – få presentkort!

Fråga dina kollegor om de vill gå med i Vision. Både du och den nya medlemmen får en presentcheck värd 200 kronor. De första 100 personerna som värvar får dessutom en överraskningspresent!

Satsning på ökad facklig styrka

På Visions förbundsmöte 2022 togs ett historiskt beslut att storsatsa på Visions fackliga styrka. Det innebär fler medlemmar och ambitionen att få fler att engagera sig som förtroendevalda.

Kongress 2024

Den 3–5 oktober  2024 kommer Visions förbundskongress att hållas på Västerås Kongress. Här hittar du information om kongressen. 

Vill du bli förtroendevald?

Vill du engagera dig som förtroendevald i facket Vision? Kontakta styrelsen för din lokala klubb eller avdelning, eller ett Vision-ombud på din arbetsplats. Du kan också kontakta Vision Direkt för att få vägledning.

Hitta din avdelning eller klubb

Frågor och svar

Har du frågor kring arbetsvillkor, medlemskap och ditt uppdrag? I Frågor och svar får du svar på dina frågor. In och kika – kanske lär du dig något nytt!

Gå med i Facebookgruppen!

Gå med i gruppen "Förtroendevald i Vision" på Facebook! Dela med dig av dina erfarenheter, ställ frågor och diskutera med andra förtroendevalda.

Utbildningar och e-utbildningar

Vision erbjuder ett stort utbud av fackliga utbildningar för förtroendevalda. Vilken utbildning passar dig?

Appen som förenklar ditt uppdrag

I Vision-appen kan du enkelt värva nya medlemmar, kolla din Vision-mejl och hitta kontaktuppgifter till förtroendevalda i din avdelning eller klubb.

Mer om Vision-appen

Gör skillnad på din arbetsplats!

Vill du förbättra något på din arbetsplats? Då är engagemangskiosken för dig. Ordna en fika eller ett möte – allt finns i färdiga koncept att ladda ner!

Engagemangskiosken

På gång i Vision

Se vad som är på gång inom Vision just nu. Sök bland våra aktuella kurser och aktiviteter runt om i landet.

Hitta kurser och aktiviteter

Utbildning för förtroendevalda

Visions fackliga utbildningar lär dig spelreglerna på jobbet. Är du förtroendevald får du utbildning för ditt fackliga uppdrag. Genom kortare kurser och längre utbildningsprogram, seminarier och studiecirklar får du möjlighet att utvecklas.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss