Arbetsgivare

Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Arbetsgivare

Är du arbetsgivare och vill komma i kontakt med Vision? Här hittar du information om vart du ska vända dig i olika frågor som berör våra medlemmar.

Vision för arbetsgivare

Som arbetsgivare kan du behöva komma i kontakt med det fackförbund som dina anställda är medlemmar i, till exempel vid förhandlingar eller vid förändringar i verksamheten som rör våra medlemmar. Du är alltid välkommen att kontakta Vision med dina frågor.

Förändringar i verksamheten

Som arbetsgivare behöver du kontakta Vision när ni ska göra förändringar i verksamheten som påverkar en anställd eller en personalgrupp. Det gäller till exempel vid en omorganisation eller om det behövs neddragningar i personalen med varsel om uppsägningar. Läs mer om hur en sådan process ska gå till.

Teckna kollektivavtal som arbetsgivare

De flesta arbetsplatser där Vision har medlemmar har kollektivavtal. Det är bra både för dig som arbetsgivare och för dina anställda. Kollektivavtal är många gånger ett krav i upphandlingar, underlättar hanteringen av personalfrågor och skapar tydlighet i frågor om försäkringar och pension.

Förhandla med Vision

Inför en förhandling ska du kontakta Visions center i ditt geografiska område. Bland annat behöver du lämna en förhandlingsframställan till Vision som ska innehålla organisationsnummer, företagsnamn, skäl till förhandlingen och en eventuell lista med namn och personnummer på berörda medarbetare.

Vision Chef – ett fackförbund för arbetsgivare

Är du chef inom välfärden och har frågor om din egen arbetssituation, din lön och dina villkor? Då kan du bli medlem i Vision Chef. Bland annat får du tillgång till vår rådgivning Chef Direkt.

Vision Chef

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss