Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • För dig som arbetsgivare.

För dig som arbetsgivare

Som arbetsgivare kan du behöva komma i kontakt med Vision, kanske vid förhandlingar eller vid förändringar i verksamheten som rör Visions medlemmar. Du är alltid välkommen med dina frågor.

Vill du teckna kollektivavtal?

De flesta arbetsplatser där Vision har medlemmar har kollektivavtal. Det är bra både för dig som arbetsgivare och dina anställda. Kollektivavtal underlättar hanteringen av personalfrågor och skapar tydlighet i försäkrings- och pensionsfrågor. En arbetsgivare med kollektivavtal uppfattas ofta som seriös och ett avtal är många gånger ett krav i olika typer av upphandlingssituationer.

Kontakt med Vision

Som arbetsgivare behöver du kontakta Vision när ni ska göra förändringar i verksamheten som påverkar en anställd eller personalgruppen. Det gäller till exempel vid en omorganisation eller om det behövs neddragningar i personalen med varsel om uppsägningar. Vid konkurs behöver konkursförvaltaren också kontakta Vision för att vi ska kunna säkerställa att våra medlemmars rättigheter bevakas.

Du är välkommen att kontakta Vision Direkt om du har frågor eller funderingar om detta. Du kan också få bra svar från din arbetsgivarorganisation.

Kontakta Vision

Vem ska jag kontakta?

Kontakta Visions regionala center. Dit skickar du exempelvis förhandlingsframställan och underlag inför förhandlingen.

Visions center

Vad ska jag skicka till Vision?

Kontakta oss genom att mejla något av våra sju center. Om du hör av dig till oss med en förhandlingsframställan behöver den innehålla

  • organisationsnummer och företagsnamn
  • skäl till förhandlingen
  • eventuell lista med namn och personnummer på berörda medarbetare. Mejla gärna listan som lösenordsskyddad fil och skicka lösenordet i ett separat mejl. 

Frågor om lön och villkor?

Kontakta din arbetsgivarorganisation.

Är du chef och har frågor om din egen arbetssituation, din lön och dina villkor?

Chef Direkt

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Har du frågor om jobbet?

Kontakta oss för personlig rådgivning om allt som rör ditt jobb, såsom lön, arbetsmiljö och rättigheter.

Kontakta Vision