Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

För dig som arbetsgivare

Som arbetsgivare kan du behöva komma i kontakt med Vision, kanske vid förhandlingar eller vid förändringar i verksamheten som rör Visions medlemmar. Du är alltid välkommen med dina frågor.

Vill du teckna kollektivavtal?

De flesta arbetsplatser där Vision har medlemmar har kollektivavtal. Det är bra både för dig som arbetsgivare och dina anställda. Kollektivavtal underlättar hanteringen av personalfrågor och skapar tydlighet i försäkrings- och pensionsfrågor. En arbetsgivare med kollektivavtal uppfattas ofta som seriös och ett avtal är många gånger ett krav i olika typer av upphandlingssituationer.

Kontakt med Vision

Som arbetsgivare behöver du kontakta Vision när ni ska göra förändringar i verksamheten som påverkar en anställd eller personalgruppen. Det gäller till exempel vid en omorganisation eller om det behövs neddragningar i personalen med varsel om uppsägningar. Vid konkurs behöver konkursförvaltaren också kontakta Vision för att vi ska kunna säkerställa att våra medlemmars rättigheter bevakas.

Du är välkommen att kontakta Vision Direkt om du har frågor eller funderingar om detta. Du kan också få bra svar från din arbetsgivarorganisation.

Kontakta Vision

Vem ska jag kontakta?

Kontakta Visions regionala center. Dit skickar du exempelvis förhandlingsframställan och underlag inför förhandlingen.

Visions center

Frågor och svar i Visions frågeforum

Vad ska jag skicka till Vision?

Kontakta oss genom att mejla något av våra sju center. Om du hör av dig till oss med en förhandlingsframställan behöver den innehålla

  • organisationsnummer och företagsnamn
  • skäl till förhandlingen
  • eventuell lista med namn och personnummer på berörda medarbetare. Mejla gärna listan som lösenordsskyddad fil och skicka lösenordet i ett separat mejl. 

Frågor om lön och villkor?

Kontakta din arbetsgivarorganisation.

Är du chef och har frågor om din egen arbetssituation, din lön och dina villkor?

Chef Direkt

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar