Alla känslorna på en och samma gång

6 maj 2022

Samtidigt som min älskade mamma låg på dödsbädden träffade jag min första riktiga besvarade kärlek. Och psykologen sa: Lotta, det är okej att känna dig glad trots att du är ledsen.

Jag tänker en del på de orden ibland. Inte minst nu med tanke på kriget i Ukraina, och oron för vad den galne Putin är i stånd att göra. Går det – och får jag – må bra samtidigt?

Ja men kanske är det extra viktigt just nu. För som säkerhetschefen i Göteborg, Filip Lundgren, säger i vår intervju: att peppa och kommunicera hopp är en väg ut ur krisen.

Läs mer: Så leder du i kris

Jag lärde mig en gång, via en bok av ledarskapscoachen Mia Törnblom, att reflektera över tre saker efter varje dags slut som ett sätt att öka må-bra-känslan. Något modifierade ser de ut så här: Vad var bra med mig i dag? Vad är jag tacksam för i dag? Vad önskar jag av morgondagen?

Just Mia Törnblom har vi bjudit in som inspirationsföreläsare när vi nu för tredje året utser Årets Chef i fokus vid ett lunchevent den 20 maj, som du kan följa härifrån. Det kommer bli grymt spännande. Och roligt. Vi vet dock att ni är fler chefer som gör ett kanonjobb. Så se gärna detta pris som en symbol för det goda ledarskapsarbete som ni alla gör.

När jag lägger mig i kväll kommer mina må-bra-reflektioner troligtvis att se ut så här: