• Mia Gunnhagens ledarskap lockar till sig medarbetare.

Arbetsmarknad

Här är hemtjänsten folk köar för att jobba på

3 maj 2021

Nöjda medarbetare är de bästa rekryterarna. Så är det åtminstone på Johannesdals hemtjänst i Västervik, där resultatet av medarbetarenkäter rör chefen Mia Gunnhagen till glädjetårar.  

Varför köar folk för att jobba hos er?

– Som chef jobbar jag bland annat med att få medarbetarna att utvecklas, skapa gemenskap och ha roligt på jobbet. Jag har själv ingen utbildning som undersköterska och ser det som en fördel för då fastnar jag inte i detaljer. Jag litar på mina medarbetares kompetenser och får ofta telefonsamtal och spontanansökningar utan att vi har annonserat om några lediga tjänster, även från personer som är anställda på andra arbetsplatser, säger Mia Gunnhagen, enhetschef på Johannesdals hemtjänst i Västervik.

Hur har ryktet spridit sig om arbetsplatsen?

– Enbart genom medarbetarna. Jag kallar arbetsplatsen för hemtjänst Bäst, folk stormtrivs och jag får väldigt fin feedback som chef, så mycket att jag började gråta när jag läste resultatet av medarbetarundersökningen.

Hur är du som ledare?

– Jag är tydlig och rak och strävar efter att alla ska veta våra mål och hur de kan använda sina kompetenser för att nå dem. När jag började i januari 2020 intervjuade jag alla för att lära känna dem och se hur jag kunde stärka varje person.

Hur har du kommit fram till ditt nuvarande ledarskap?

– Jag har en akademisk utbildning som grund, sedan har jag många års erfarenhet från både den offentliga och privata sektorn och har även haft eget företag med 40 anställda. Efter att ha lyssnat på mina nuvarande medarbetares förslag och idéer har jag gjort förändringar som förbättrat ekonomin. Från att ha legat på minus i budgeten så hamnade vi förra året på 600 000 kronor plus.