Ni är värda medalj

5 februari 2021

Chefer i välfärden borde få medalj. Förstås för allt det betydelsefulla, ansvarsfulla och goda arbete ni gör. Men också för att ni många gånger ska klara nästan omöjliga uppdrag när organisatoriska förutsättningar är på svaj.

Ibland måste du få bitar att passa i ett olösligt pussel och någon gång tvingar någon annan dig att stå i skottlinjen – helt utan skyddsväst.

I det här numret skriver vi just om de sakerna. Som vanligt skriver vi också om goda exempel. Båda är lika viktiga. De senare som bland annat en inspirationskälla, och de förra som en… tja, en möjlighet. När dåligheter kommer upp till ytan finns ju en oändligt mycket större chans att faktiskt påverka och få till en förändring än om bara få eller ingen känner till dem. Om läsare känner igen situationen och dessutom ingår i ett växande fackförbund ökar möjligheten att påverka ytterligare. Och nu har Vision vuxit sig rekordstort, med över 200 000 medlemmar, varav just chefer är en av de grupper som ökat mest det senaste året.

Så tack Suzanne, Veronica, Katarina, Tina, Monica, Svenne, Linda, Ingela, Inger, Malin, Peter, Urban, Emma, Jessica, Andreaz och Serin och alla ni andra som låter er intervjuas om jobb, villkor och annat i detta nummer. Och tack alla som gjort det tidigare nummer och gör i kommande. Det ni säger är viktigt.

Undertecknad hamnade nyss på medieföretaget Dagens Opinions lista över de hundra tyngsta opinionsbildarna i Sverige. Det finns alltså en kraft i Chefen i fokus, en kraft som kommer direkt ifrån er som medverkar i tidningen.

Det gör mig stolt, och jag är glad att ni vill göra era röster hörda, om stort som smått, allvarligt eller underbart. Här är min medalj till er. I bokstäver.