Bäst när det gäller

6 maj 2020

Corona. Corona, corona, corona. Det känns som att jag inte kan skriva några andra bokstäver än just dem just nu. Och så finns ni fantastiska chefer i välfärden som jobbar mitt i det, inte minst inom äldreomsorgen. Jag vet att ni jobbar både mycket och hårt i vanliga fall. Och nu är kraven på er ännu större.

Och så finns ni fantastiska chefer i välfärden som jobbar mitt i det, inte minst inom äldreomsorgen. Jag vet att ni jobbar både mycket och hårt i vanliga fall. Och nu är kraven på er ännu större. Jag har förstått att vissa av era arbetsgivare nu förväntar sig att ni är tillgängliga på helger och kvällar utan beredskapsavtal. Får ni tillräckligt med återhämtning då?

Från andra håll kommer kritik mot att chefer inte lever upp till arbetsmiljöansvaret på grund av avsaknad av skyddsutrustning. Då undrar jag om ni i er tur verkligen har fått förutsättningar från era respektive arbetsgivare? Hör gärna av er och berätta.

Ja, det är många som drar och sliter i er. Även vi på redaktionen jagar er, men mer för att höra hur ni har det. Vi har gjort flera corona-kopplade intervjuer med mestadels äldreomsorgschefer, både på chefenifokus.se och i denna tidning. Och jag har slagits av framför allt en sak: De agerar nu med sina allra bästa chefsjag.

Apropå bästa, i dagarna skulle utmärkelsen Årets Chef i fokus delas ut för första gången någonsin i samband med Ledarskapsdagarna i Tylösand. Evenemanget avblåstes, precis som mycket annat i spåren av pandemin. Men själva priset ställs inte in. Av cirka hundra nomineringar, många mycket goda kandidater, så återstår tre.

Mitt i all denna jobbiga och annorlunda tid, finns alltså också soliga artiklar. Hoppas du kan njuta lite av dem och – som jag – få något annat än c-ordet i skallen för en stund.