Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Foto: Bild Byrån

    Foto: Bild Byrån

Har nyckeln till framgång

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Att få vara den man är och få göra det man vill är en förutsättning för att må bra, enligt Peter Gerhardsson. Med den filosofin hoppas förbundskaptenen för Sveriges damlandslag i fotboll ta medalj i sommarens VM.

Vilken var din första roll som ledare?

– Det var som idrottslärare på fotbollsgymnasiet i Uppsala på 1990-talet. Det var det första fotbollsgymnasiet där killar och tjejer gick i samma klass. Det var en lärorik tid som jag har stor nytta av i nuvarande jobb. Man hamnar ofta i diskussioner om vad som är typiskt manligt och kvinnligt, men det ger ofta en förenklad bild, och förenklingar är sällan särskilt bra. Jag pratar hellre människor, och alla individer är olika.

Vad är den viktigaste förmåga en ledare bör ha, tycker du?

– Att kunna coacha människor. För det krävs relationer där man känner förtroende för varandra, så det är bra att lägga tid på individuella samtal.

Hur är du som ledare?

– Jag brukar säga att jag är egoist men inte utan empati. Jag menar att det är viktigt för mig att hitta mina egna saker att göra som jag mår bra av. Först då kan jag ge tillbaka till dem jag leder. Det är så jag försöker leva både i mitt ledarskap och i privatlivet. De hänger ju ihop.

Något i din ledarstil som du vill förändra?

– Jag kämpar med att blir lite mer strukturerad. Men jag omger mig med människor som kompletterar mig. Och så är jag ibland sen i att fatta beslut, men det beror på att jag inte vill bli låst i mina tankar för tidigt.

Hur ska du leda landslaget till medalj i ­sommarens VM?

– Genom en kombination av struktur och kreativitet. Struktur ger spelarna en trygghet på planen, men för de exakta händelseförloppen krävs kreativitet. Därför behövs en blandning av spelare som kan coacha varandra på planen. Det är också viktigt med ledig tid för spelarna att göra det de själva vill. För när du mår bra som människa mår du bra som spelare, och då spelar du bra.

Artiklar

Till arkivet

Fakta

Ålder: 59 år.
Bor: Uppsala.
Familj: Fru och tre barn (varav två från ett tidigare förhållande).

Karriär:

I dag: Förbundskapten för Sveriges damfotbollslandslag
Bakgrund: Allsvensk fotbollsspelare i Hammarby (49 mål), ledare för bland annat U17-herrlands­laget, Helsingborgs IF och BK Häcken.

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar