Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

    Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.

Snittlönen för kommunanställda enhetschefer i äldreomsorgen var i fjol 42 849 kronor i månaden, visar Tidningen Visions undersökning. Jämfört med året innan är det en ökning med 4,4 procent eller 1 800 kronor i månaden.

Medellönen varierar förstås mellan olika kommuner, och lönerna är överlag högst i Stockholmsområdet. Men det kan vara ganska stora skillnader även mellan grannkommuner på andra håll i landet. Och när det går snabbt att pendla kan lönen vara ett konkurrensmedel.

I Alvesta kommun har enhetschefernas medellön ökat förhållandevis bra, och snittlönen är också hög jämfört med närliggande kommuner.

– Cheferna har varit prioriterade i lönerevisionen. Dels för att det varit svårt att rekrytera, dels för att vi har Växjö så nära, säger Michaela Månlycke, enhetschef i hemtjänsten i Alvesta och även Visions chefsombud.

Med ett pendlingsavstånd på mindre än en halvtimme är det inget större problem för den som bor i Alvesta att jobba i Växjö. Bättre villkor har varit ett medel att behålla erfaren personal och klara nyrekrytering.

Michaela Månlycke började som biträd-
ande enhetschef 2016. Sedan dess har hennes lön ökat från 35 000 till 44 000 kronor i månaden. 

– 9 000 kronor på tre år. Det är bra. Men då har jag ju också bytt tjänst, säger hon.

Alvesta har också satsat på att utöka antalet enhetschefer. Michaela Månlycke är en av två enhetschefer i hemtjänsten. För närvarande ansvarar hon för 40 medarbetare i flera hemtjänstområden.

– 40 är för mycket, särskilt när de är lokaliserade på tre olika ställen i kommunen. Nu håller vi på att rekrytera två chefer till.

Vad innebär det för dig?

– Jag kommer att ha ungefär 20 medarbetare. Och ska ägna mer tid åt utvecklingsfrågor. Det blir roligt.  

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

enhetschef äldreomsorg

Kommun              Medellön 2018

  • Växjö                    41 224
  • Alvesta                  46 167
  • Uppvidinge           44 400
  • Tingsryd                39 213
  • Vetlanda                46 079
  • Sävsjö                    42 791

Undersökningen gjordes i december 2018. Uppgifterna om medellöner har begärts in från kommunerna

Ledare: Känslomässig karusell

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!

Frågor & svar