Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Tre medarbetare samtalar.

Yrkesnätverk för tolkar

Vill du påverka din arbetsmiljö, kompetensutveckling och arbetssituation? Gå med i Visions yrkesnätverk för teckenspråkstolkar, dövblindtolkar, skrivtolkar och TSS-tolkar.

Tolkyrket har förändrats mycket och arbetssituationen har blivit allt mer pressad. Vision vill synliggöra yrket och förbättra arbetsvillkoren.

I Vision finns därför ett yrkesnätverk för teckenspråkstolkar, dövblindtolkar, skrivtolkar och TSS-tolkar med representanter från regionavdelningar, kommuner och privata aktörer.

Frågor som yrkesnätverket tar upp rör bland annat arbetsmiljö, erfarenhetsutbyte och andra aktuella frågor. Vad kan vi göra när det gäller utspel, opinions- och påverkansarbete?

Vem kan vara med i yrkesnätverket?

Du ska vara teckenspråkstolk, dövblindtolk, skrivtolk eller TSS-tolk och medlem i Vision för att gå med i nätverket

I första hand gäller en representant från varje regionavdelning eller kommunavdelning inom Vision. Det finns även möjlighet för fler än en representant för varje regionavdelning att delta under ett möte, men då sker det på egen bekostnad. Vi har digitala nätverksträffar ungefär 4–6 gånger per år.

Som representant har du ett ansvar att informera kollegor och avdelningsstyrelsen i den region du kommer ifrån om vad som sägs under träffarna.

Representanter i nätverket

Följande regioner har representanter i yrkesnätverket.

Region Jönköping

Tolkcentralen

Jessicas skriv & tecken AB

Region Norrbotten

Dövblindombud

Region Västerbotten

Tolkcentralen

Region Västra Götaland

Tolkcentralen

Region Örebro

Tolkcentralen

NerikeTolkarna AB (i samarbete med Unionen)

Region Östergötland

Tolkcentralen

Så anmäler du dig

Anmäl ditt intresse till ordföranden i din regionavdelning. Om du blir utsedd får du en dagordning till nästa möte och information om hur du bokar resa och hotell.

Frågor eller funderingar?

Om du är osäker på vem din kontakt är kan du kontakta ansvarig ombudsman för besked. Du kan också kontakta ansvarig ombudsman om du inte har anställning vid en region men är intresserad av att vara med på nätverksträffarna.

Hör av dig till Östen Schubert Olsson, Regionombudsman på Malmöcentret:

osten.olsson@vision.se

Tolkning

Vision är fackförbundet för dig som studerar till tolk eller jobbar med tolkning, antingen som anställd i kommun eller region eller som uppdragstagare. Är du till exempel språk- teckenspråks- eller dövblindtolk ska du vara med i Vision.

Tolkning

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss