• Tidningen Vision nr 3 om krigsplacering och plikten att gå till jobbet är Årets bästa omslag.

Utveckling

Här är Tidningen Visions bästa omslag 2022

23 januari 2023

Nu är Årets bästa omslag 2022 utsett av våra läsare. Vinnaren är Tidningen Vision nummer 3 som handlar om krigsplacering.

När vi frågade er läsare vilket omslag av Tidningen Vision som var bäst 2022 så hade ni en solklar favorit. Nr 3 fick överlägset flest poäng.

På omslaget syns medicinska sekreteraren Sophie Avedal Edström som tränar i försvaret på arbetstid. Rubriken är ”Plikten att gå till jobbet” och handlar om vår granskning där vi undersökt krigsplacering i kommuner och regioner.

Några kommentarer från läsarna:

”Det är bra att visa att även Visions medlemmar är med i arbetet med bland annat hemvärnet där vi ställer upp för samhället”.

”Omslaget har ett väldigt viktigt budskap”.

”Jag tycker kvinnan i militäruniform i kombination med texten ”plikten att gå till jobbet” är väldigt bra, man förstår direkt och det är något som berör varje medlem”.

”Dels för att det är en kvinna i Försvarsmaktens kläder, dels för att själva krigsplaceringen blev en riktig snackis på arbetsplatsen”.

”Stilrent och cleant intryck”.

Alt-textMichael Ennab.Michael Ennab, art director på Tidningen Vision, berättar mer om idéarbetet:

– Vad roligt att läsarna gillade den här bilden, det är min personliga favorit också. När vi letade efter intervjupersoner till granskningen om krigsplacering så hittade vi Sophie Avedal Edström. Det kändes klockrent att ha henne på omslaget eftersom omslagen blir bäst när man har tydliga symboler, vilket uniformen är i det här fallet. Bilden är tagen av fotograf Richard Kilström som är väldigt duktig på att fånga rätt känsla i sina bilder, säger han.

Läs mer: Här är 2021 års vinnaromslag!