• Alla omslag från 2021.

Utveckling

Här är årets bästa omslag – Beatles-flirt solklar favorit

24 januari 2022

Nu har ni läsare tyckt till och röstat. Årets bästa omslag av Tidningen Vision 2021 är nummer 7, med en Beatles-referens.

Nummer 7 2021 visade sig vara en solklar favorit bland er läsare. Det står klart efter att ni har röstat fram 2021 års bästa omslag.

Bilden illustrerar hur tjänstepersoner gjorde sig redo för att återgå till kontoret igen, efter många månader av hemmajobb.

Några kommentarer från läsarna:

Jag fastnade för färgsättningen och kontrasterna samt att det finns rörelse i bilden. Den känns levande. Klockren rubrik till layouten, som alltid. Jag är dessutom Beatles-fantast, vilket gjorde helheten ännu bättre.

Omslaget kändes så bra när folk kunde komma tillbaka till arbetsplatserna. Så aktuellt. Men nu blev det tyvärr bakslag igen.

Modernt samtalsämne, med igenkännande motiv fast i ny tappning.

Som Beatlesfan är valet enkelt! Abbey Road är ett av pophistoriens bästa album och omslaget är ikoniskt.

Michael Ennab, art director på Tidningen Vision, berättar mer om idéarbetet:

– Vid ett spånmöte diskuterade vi hur vi skulle illustrera "återgången" till kontoren igen. Då dök idén upp att vi kunde inspireras av det populära Beatles-omslaget. Vi bollade med fotografen Sofia Sabel som hakade på och styrde upp plåtningen. Jag blev väldigt nöjd med resultatet, säger Michael Ennab.