Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Karin Ottosson, kanslichef i Vision.

Vision ska minska co2-utsläpp med 90 procent

Publicerad 2023-05-17

Fackförbundet Vision har beslutat att nå nettonollutsläpp och minska kansliorganisationens koldioxidutsläpp med 90 procent fram till 2035. För att klara målet kommer Vision att fortsätta digitaliseringen av förbundets medlemstidningar samt ställa om till hållbara transporter och tjänsteresor.

-  Alla måste bidra till att minska utsläppen och takten måste öka. Klimatförändringarna leder till att kostnaderna för utsläpp kommer att öka och som medlemsförbund förvaltar vi medlemmarnas pengar klokt. Men framför allt påverkar klimatförändringarna våra medlemmars framtida livs- och arbetsvillkor. Genom att minska kansliorganisationens klimatpåverkan och ta ansvar för våra koldioxidutsläpp bidrar Vision till en hållbar framtid och bra villkor i ett förändrat arbetsliv, säger Karin Ottosson, kanslichef i Vision.

Vision har med stöd av klimatkonsultföretaget Zero Mission beräknat och redovisat kansliorganisationens utsläpp av växthusgaser sedan 2018. Visions klimatpåverkan omfattar utsläpp från produktion av köpt el och värme samt utsläpp från transporter, konsumtion, tjänster och avfall.

År 2019 var Visions totala utsläpp 1367 ton koldioxidekvivalenter och det är utifrån denna nivå som minskningen ska ske. Beräkningen görs enligt GHG Protocol.

Utsläppsminskningen berör både kansliorganisationens verksamheter och de fastigheter som förbundet äger. En viktig del handlar om att involvera chefer och medarbetare och ge dem inflytande att driva arbetet framåt.

År 2022 lanserade Vision den nya fackliga rollen klimatombud på arbetsplatserna.  

-  I dag har Vision över 100 klimatombud som tar tillvara medlemmarnas klimatengagemang och jobbar tillsammans med arbetsgivare för att öka kunskapen om den gröna omställningen och minska arbetsplatsens klimatpåverkan, säger Karin Ottosson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Karin Ottosson, kanslichef i Vision, tfn 070-317 63 78.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss