Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

- Vi behöver säkra löneökningarna för våra medlemmar i välfärden. Jobben inom kvinnodominerade yrkesgrupper är alltför lågt värderade och måste komma i kapp övriga arbetsmarknaden, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vi kräver löneökningar och arbetstidsförkortning

Publicerad 2023-12-15

Löneökningar enligt märket, satsningar på kvinnodominerade yrkesgrupper och fler semesterdagar eller arbetstidsförkortning. Det är Visions och Akademikerförbundet SSR:s viktigaste frågor i den kommande avtalsrörelsen som påverkar närmare 200 000 medlemmar i välfärden. I dag överlämnar fackförbunden sina avtalskrav till Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobona.

Vision och Akademikerförbundet SSR kräver åtgärder som stärker sektorns attraktivitet att behålla, utveckla och rekrytera medarbetare med rätt kompetens. Det handlar om att tydliggöra karriärvägar och kompetenssatsningar så att det lönar sig att stanna kvar och utvecklas tillsammans med verksamheten.

- Vi behöver säkra löneökningarna för våra medlemmar i välfärden. Jobben inom kvinnodominerade yrkesgrupper är alltför lågt värderade och måste komma i kapp övriga arbetsmarknaden. Det handlar om att värdesätta våra medlemmars viktiga arbete och om att tillräckligt många ska vilja söka sig till och stanna i dessa yrken, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision och Akademikerförbundet SSR yrkar på ett ettårigt löneavtal med löneökningstakt i nivå med märket på arbetsmarknaden. Fackförbunden kräver särskilda lönesatsningar på medarbetare inom kvinnodominerade yrkesgrupper som drabbas särskilt hårt av inflationen.

- Erfarenhet måste löna sig. Vi ser en osunt hög personalomsättning i landets kommuner vilket beror på brister i arbetsmiljö i kombination med dålig löneutveckling och kompetensutveckling. Det måste bli mer attraktivt att vara akademiker i kommunerna, säger Heike Erkers, ordförande Akademikerförbundet SSR.

Fackförbunden vill också öka medlemmarnas inflytande över arbetet och minska den totala arbetstiden genom exempelvis arbetstidskonton eller längre semester, för att skapa en större balans mellan arbete och fritid.

De viktigaste kraven i yrkandet:

  • En avtalsperiod om ett år. Centralt angiven löneökningstakt i nivå med det så kallade märket.
  • Satsningar på kvinnodominerade yrkesgrupper med generellt låg lönenivå
  • Arbetstidsförkortning - genom individuella arbetstidskonton, förkortad veckoarbetstid eller fler semesterdagar
  • Satsningar på medarbetarnas kompetensutveckling, kompetenstrappor och fler karriärvägar in i sektorn
  • Större inflytande kring klimatfrågor och införande av artificiell intelligens (AI)
  • Bättre förutsättningar för chefer, organisatoriskt och arbetsmiljömässigt

Fakta: Avtalsrörelsen berör närmare 200 000 anställda i kommuner, regioner och kommun/regionägda bolag. Det nuvarande avtalet löper ut den 31 mars.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070 - 746 21 24, eller Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef, tfn 070- 584 99 29. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss