Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Ryktet går - hur motverkar vi desinformation om socialtjänsten?

Publicerad 2023-06-27

Den senaste tidens skjutningar och våldsspiral aktualiserar behovet av mer förbyggande socialt arbete mot barn, unga och deras föräldrar. Samtidigt leder desinformationskampanjer om socialtjänsten till att många familjer inte söker det stöd som de har behov av.

Välkommen till ett seminarium om hur vi motverkar desinformation och stärker socialtjänsten. Seminariet äger rum den 29 juni kl. 7.45–8.45 i TCO-landet, Strandgatan 19, Visby.

Vid seminariet presenteras en ny undersökning om Visions medlemmars utsatthet för desinformationskampanjer och vilka konsekvenser de kan få för socialtjänstens möjligheter att ge hjälp och stöd.  

Medverkande: Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision, Minna Ljunggren, statssekreterare åt Camilla Waltersson Grönvall, Fredrik Lundh Sammeli, vice ordförande socialutskottet (S), Anna Dorrian Werner, påverkansansvarig och barnrättsjurist BRIS, Veronica Skog, biträdande enhetschef socialtjänsten Järva samt Åsa Furén-Thulin, sektionschef socialtjänst Sveriges Kommuner och Regioner.

För ytterligare information, kontakta Lisa Allinger, socialpolitisk strateg, tfn 076- 145 63 48, eller Maria Martinsson, pressekreterare, tfn 070- 65 55 048.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss