Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vision kommenterar vårbudgeten: ”Saknas långsiktiga satsningar för en välfärd i kris”

Publicerad 2022-04-19

Vision anser att det behövs kraftfullare satsningar för att stärka välfärden och ge medarbetarna bättre förutsättningar, än de förslag regeringen presenterar i sin vårbudget. Till exempel saknas långsiktiga satsningar för att rusta socialtjänsten för sitt grunduppdrag och för att hantera oförutsedda samhällshändelser.

- Vårbudgeten präglas av krisinsatser. Men för att klara kriserna är vi beroende av en stark och stabil välfärd. Pandemin har blottlagt stora arbetsmiljöbrister i välfärden. Det är uppenbart att det är medarbetarna i vård, skola och socialtjänst vi behöver satsa på, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Många personer är på flykt undan kriget i Ukraina. Regeringen avsätter i sin vårbudget stora medel för mottagandet som ska täcka statens kostnader för bland annat boende. Ett nytt tillfälligt stöd som uppgår till 500 miljoner kronor till kommunerna införs som är avsett att täcka oförutsedda kostnader för kommunerna för stöd till personer som beviljats tillfälligt skydd från kriget i Ukraina.   

När det gäller de statliga ersättningarna till kommunerna för bland annat boende för flyktingar anser Vision att ersättningssystemet behöver vara förutsägbart, fungera smidigt och ge kostnadstäckning. Ambitionen att ha ett jämt mottagandet över landet ökar möjligheterna för kommunerna att ha kapacitet att tillhandahålla bland annat bostäder, barnomsorg och skola.

 Samtidigt vill Vision se långsiktiga satsningar på socialtjänstens grunduppdrag.

- Vi vet att socialtjänsten i många kommuner redan är skör. Mer än hälften av Visions medlemmar inom socialt arbete anser att verksamheten inte har tillräckliga ekonomiska resurser för att tillgodose människors lagstadgade rättigheter. Mer än en fjärdedel av socialsekreterarna överväger att söka nytt arbete på grund av bristande förutsättningar på arbetet. Ska socialtjänsten klara att hantera samhällskriser behöver det finnas en stabilitet i verksamheten, säger Veronica Magnusson.

Regeringen föreslår mer pengar till pensionärer genom ett nytt garantipålägg på upp till 1000 kronor i månaden. Vision välkomnar höjda pensioner, inte minst inom den kvinnodominerade välfärden, men det här är inte lösningen. Långsiktigt handlar det om att höja lönerna inom välfärden men också att öka avgiften till ett idag underfinansierat pensionssystem.

 - Sveriges pensionssystem måste ha långsiktiga lösningar. Att fortsätta att lappa och laga är inte hållbart. Vision ser hellre en höjd pensionsavgift så att systemets hjärta kan pumpa runt ännu starkare. Alla ska kunna leva på sin pension och livsinkomsten ska återspeglas i slutpensionen, den speglingen saknas idag för många med långt yrkesliv, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss