Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: Satsningar på äldreomsorgen måste omfatta ledarskapet

Publicerad 2021-09-20

Budgetsatsningarna på ökad bemanning och förbättrade villkor i äldreomsorgen är välkomna och måste användas till att stärka ledarskapet ute i verksamheterna. För att förbättra det brottsförebyggande arbetet efterlyser Vision resurser som ställer om socialtjänsten arbete till mer förebyggande och tidiga insatser.

Vision har länge uppmärksammat omsorgschefers bristande förutsättningar att leda sina medarbetare och skapa en trygg äldreomsorg. Chefer i äldreomsorg har idag ofta 40, 50 eller fler medarbetare, vilket är betydligt fler än chefer som jobbar i manligt dominerade branscher och verksamheter. Därutöver saknar omsorgscheferna ofta tillräckliga stödfunktioner och får hantera allt från trasiga datorer till att byta glödlampor, samtidigt som de ska driva utvecklingsarbete och säkra bemanning och en trygg arbetsmiljö.

-  Vision förutsätter att kommunerna nu använder de extra tillskotten till att stärka ledarskapet och anställa fler chefer. Med fler utbildade undersköterskor och vårdbiträden krävs också fler chefer som kan stödja sin medarbetare och skapa en trygg äldreomsorg, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision välkomnar satsningarna på det brottsförebyggande arbetet och den slutna ungdomsvården. Däremot saknar Vision att regeringen pekar ut riktningen för socialtjänsten genom en omställning mot mer förebyggande och tidiga insatser.

- Vi vill se ett tydligt uppdrag i socialtjänstlagen om att socialtjänsten ska arbeta förebyggande och att insatser ska kunna fås utan utredning och beslut. Den stora omställningen skulle leda till ett mer tillgängligt stöd för de som behöver socialtjänstens insatser och det kräver både tydlighet och ekonomisk stimulans från regeringens sida, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn: 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar