Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Alla ska kunna vara trygga på jobbet

2022-11-28

I fredags uppmärksammades Orange Day, den internationella dagen för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Vision uppmanar regeringen att ta på sig ledartröjan för att stoppa våld och kränkningar på arbetsplatser.

Ingen ska utsättas för hat, hot, våld och trakasserier på jobbet. Rätten till ett arbetsliv fritt från våld och trakasserier behöver tydligt slås fast i svensk lag.

Därför uppmanar Vision arbetsmarknadsminister Johan Pehrson, jämställdhetsminister Paulina Brandberg och hela regeringen att ta på sig ledartröjan och ratificera ILO:s konvention 190 om våld och trakasserier i arbetslivet. Konventionen erbjuder ett unikt verktyg att sätta stopp för våld och trakasserier som utövas av tredje man (till exempel kunder, brukare, patienter och elever).

Bland Visions medlemmar inom socialt arbete har nästan hälften, 45 procent, någon gång de senaste 12 månaderna blivit utsatta för någon form av hot, våld, personangrepp eller förtal, enligt en undersökning från 2021. Hot är den vanligaste incidenten och behandlingspersonal och socialsekreterare är de mest utsatta yrkesgrupperna.

Tre av tio medlemmar som utsatts för en hot- eller våldssituation har fått inget eller otillräckligt stöd från arbetsgivaren. Och tre av tio anser att arbetsgivaren inte gör tillräckligt för att förebygga hot, våld och personangrepp. Det är en oacceptabel situation.

Arbetsgivare måste också ha ett aktivt arbeta mot sexuella trakasserier. Alla arbetsplatser ska arbeta med förebyggande arbete mot sexuella trakasserier enligt diskrimineringslagen, de så kallade aktiva åtgärderna.

I Göteborgs stad och i Stockholms stad jobbar Vision med att trycka på i frågan, bland annat för att få till stånd lokala kollektivavtal mot sexuella trakasserier. Det har gett resultat. I finansborgarrådets förslag till budget för 2023 till 2025 för Stockholms stad slås fast att: "staden ska vara en jämställd arbetsgivare. Osakliga löneskillnader ska utjämnas och nolltolerans mot diskriminering och trakasserier ska råda. För att ytterligare stärka arbetet ska möjligheten att ingå ett kollektivavtal mot sexuella trakasserier prövas."

Detta är en facklig framgång och kommer gynna både medarbetare och verksamheter.

Vision vill

  • att regeringen snarast ratificerar ILO-konvention 190 om våld och trakasserier i arbetslivet
  • att arbetsgivare tillsammans med skyddsombud säkerställer det förebyggande arbetet gällande hot, personangrepp och våld och att medarbetare som utsatts snabbt får hjälp och stöd
  • att arbetsgivare som regel alltid gör polisanmälan när en anställd utsatts för hot, våld eller personangrepp som kan utgöra en brottslig handling
  • inför den straffskärpningsgrund som föreslogs i Blåljusutredningen (SOU 2018:2), där man som en försvårande omständighet vid bedömningen av straffvärdet beaktar att någon utsatts med anledning av sin yrkesutövning
  • att den pågående utredningen om offentliganställdas utsatthet för våld, hot och trakasserier föreslår kraftfulla åtgärder, bland att möjligheten att få skyddade personuppgifter med anledning av sin yrkesutövning ses över och förstärks.

Att vara trygg på jobbet är en förutsättning för verksamhetens kvalitet och för ett hållbart arbetsliv. Det är viktiga frågor för Visions medlemmar och för miljoner löntagare världen över. Inte minst för flickor och kvinnor som i dag på Orange Day, och årets alla andra dagar, kämpar för liv i trygghet.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss