Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Personer som håller i plakat. Text: Vi anger inte, illustration.

Vi anger inte! – Var med och protestera mot angiverilagen

2024-10-07

Regeringspartierna och SD förbereder ett förslag om att de som arbetar i offentliga verksamheter ska ange papperslösa personer till polisen och Migrationsverket. Förslaget kommer att presenteras i slutet av november. Onsdagen den 23 oktober samlas vi på Sergels torg för att protestera mot införande av angiverilagstiftning.

Fakta

Facken i välfärden är fem fackförbund inom välfärdssektorn som företräder 1,2 miljoner medlemmar. De fem fackförbunden är Vision, Akademikerförbundet SSR, Sveriges Lärare, Kommunal och Vårdförbundet.

Facken i välfärden bildades 2022 för att förbättra kompetensförsörjningen i välfärdssektorn.

Informationsplikten i den nya lagen skulle i praktiken innebära att det skulle införas en skyldighet för offentliganställda att anmäla personer de möter i sitt arbete.

Facken i välfärden, där Vision ingår, vill stoppa lagen och menar att den undergräver tilliten till våra professioner, viljan att jobba i välfärden och förutsättningarna att göra ett bra jobb. Det gäller såväl socialarbetare som bibliotekarier, lärare, sjuksköterskor, undersköterskor och många fler.

Hur skulle en lag om angiveri påverka tilliten, öppenheten och den transparens som kännetecknar den nordiska välfärdsmodellen? Hur påverkas viljan att arbeta inom välfärden? Hur påverkas människors rätt till skola, vård och omsorg?

– Människor i behov av hjälp och av stöd från samhället ska ha rätt att få det – utan rädsla för att bli angivna och utvisade. Det finns en stark oro hos såväl allmänheten som hos våra medlemmar inom framför allt socialtjänsten, hälso- och sjukvården och skolan att tilliten till välfärden kommer att raseras om förslaget om anmälningsplikt blir verkligt, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Dags att protestera och visa vårt motstånd

Den 23 oktober kl. 17.00 arrangerar Facken i välfärden en manifestation mot angiverilagen på Sergels torg i Stockholm. Kom dit och visa att vi är många som är starkt emot angiverilagen. Befinner du dig själv långt ifrån Stockholm? Tipsa gärna personer som har möjlighet att ta sig till manifestationen.

På manifestationen talar personer från fackliga organisationer, politiker, företrädare för civilsamhällesorganisationer och andra personer som kan berätta om konsekvenserna av lagen. Bland annat deltar Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, Malin Ragnegård, förbundsordförande i Kommunal, Therese Svanström, ordförande för TCO, Muharrem Demirok, partiledare för Centerpartiet, Malin Danielsson, riksdagsledamot för Liberalerna, Anna Johansson, generalsekreterare för Amnesty, Hanna Gerdes, generalsekreterare för Civil Rights Defenders och Andreas Holmberg, biskop i Svenska kyrkan.

Kom och demonstrera den 23 oktober!

Manifestation mot angiverilagen (Facebook.com)

Nyheter

Vision ska ta ansvar för den svenska modellen

För att säkerställa att den svenska partsmodellen fortsätter att stå stark har Visions förbundskongress fattat beslut om att ta ett större grepp på allt som faller under paraplyet lärande och utbildning, så att förtroendevalda även i framtiden är trygga i sina uppgifter och med sina kunskaper.  för 10 dagar sedan

-

Starkare tillsammans – Visions nya inriktning är här

Visions kongress har fattat beslut om en ny inriktning med ledord , framgångsfaktorer och hjärtefrågor. Inriktningen kommer att ligga till grund för vårt arbete och vår verksamhetsplanering 2025–2028.  för 11 dagar sedan

-

En arbetsplats för alla-priset gick till socialpedagogen som snälltolkar

Vision delar ut årets ”En arbetsplats för alla”-priset 2024 till Anna Åhström, socialpedagog i Tranemo kommun. Hon får priset för att hon är en ledstjärna kring inkludering och jämställdhet.  för 11 dagar sedan

-

Ny rapport: Det pågår en personalflykt från socialtjänsten – Vision vill se åtgärder

Yngre socialsekreterare och biståndsbedömare flyr socialtjänsten, visar årets Socialchefsrapport från Vision. Hälften av dem som lämnar är 31–50 år. Det är särskilt oroande när socialtjänsten nu står inför stora förändringar med ny socialtjänstlag och nya krav på att arbeta förebyggande. Vision vill se satsningar på arbetsmiljö och tillräckliga resurser för att socialtjänsten ska kunna möta de ökade behoven.  för 13 dagar sedan

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss