Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Så hittar du motivation i osäkra tider

2023-01-31

Klimatkris, inflation, lågkonjunktur och ett oroligt världsläge. När omvärlden skakar kan det vara svårt att känna sig motiverad och inspirerad. Här delar förändringsledaren Madeleine Åsbrink med sig av sina bästa tips på hur du vänder ditt fokus i rätt riktning.

Fakta

Namn: Madeleine Åsbrink
Gör: Förändringsledare i det egna företaget Business Inspiration. Driver yogaverksamhet på gård i Österlen.
Bakgrund: Utbildad civilingenjör som skolade om sig inom det beteendevetenskapliga området. Har arbetat i eget företag sedan 2002 med individer, grupper och organisationer. Har ett stort intresse för inre drivkrafter och motivation och har skrivit åtta böcker om personlig utveckling och ledarskap.

Även om vi människor snabbt glömmer vår historia kan vi konstatera att oroliga tider är något vi tvingats konfrontera många gånger tidigare. Ett exempel är coronapandemin som gjorde att en hel värld plötsligt fick förändrade spelregler.

– För att lägga fokus på rätt saker kan du börja med att fundera över vad du har klarat av tidigare i livet. Ha tillit till att du kommer ta dig igenom även detta, säger Madeleine Åsbrink, förändringsledare med expertis inom inre drivkrafter och motivation.

Vår hjärna är konstruerad så att den primära uppgiften är att se till att vi överlever. Vårt undermedvetna hjälper oss bland annat att undvika hot och att optimera belöningar, men faktum är att hotsystemet är fem gånger känsligare än belöningssystemet.

– Med detta i vårt medvetande är det lättare att förstå att människor många gånger gör en höna av en fjäder. När detta sker väcks oro, sorg eller andra negativa känslor som ger oss motivation att instinktivt fly eller bekämpa situationen. Då finns det risk att vi förstorar problem och väljer fel lösningar på de problem vi ser, säger Madeleine.

Om vi bara tar till oss av nyheter om höga priser, krig och klimatkris och samtidigt låter hjärnan leva sitt eget liv så resulterar det ofta i många negativa känslor. Då behöver vi bryta den negativa spiralen och agera för att ta kommandot.

– Acceptera att det inte finns en fullständig förutsägbarhet i livet men det att finns mycket du kan göra för att påverka din egen situation.

Här tipsar Madeleine om hur du bäst boostar dig själv och din motivation:

  • Sätt en etikett på dina känslor. Om du oroar dig för något speciellt – bekräfta det du känner och tillåt dig att göra det. Det gör det lättare att se vad du behöver för att ändra ditt fokus. För att hitta en smart lösning behöver du ibland hitta ett nytt perspektiv.
  • I osäkra tider ökar vårt behov av tillhörighet. Omge dig med människor du känner tillit till och där du känner att du är en del i en gemenskap. Öppna upp för relationer och var inte rädd för att be andra om hjälp.
  • Fundera över vad som är viktigt i livet. Vem vill du vara och hur vill du leva? Försök att dagligen ta beslut som för dig i den riktningen. Uppmärksamma och ta tillvara det lilla.
  • Begränsa ditt nyhetsflöde. Det du ser i olika forum är bara en liten del av sanningen så ta till dig av det du orkar. Häng med i det senaste men bestäm när du är mottaglig för denna typ av information. Kanske mår du bra av att börja dagen lugnt för att läsa nyheterna senare, eller att bestämma dig för att avsluta dagen utan nyhetsintag.
  • Gör konkreta saker som får dig att må bra. Det kan vara att ta en promenad, ringa en vän, träna eller läsa en bok. Det lugnar vårt hotsystem och göder vårt belöningssystem.
  • Skriv en tacksamhetsdagbok där du listar saker du är extra tacksam över. Även om många har mindre pengar i plånboken just nu så lever vi trots allt i ett fredligt land med bra trygghetssystem och en hög välfärd.
  • Avsluta varje dag med att skriva ner eller fundera över dagens tre höjdpunkter. Det hjälper oss att fokusera på fakta och vad som faktiskt är bra i livet.

Text: Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss