Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Visions förbundsmöte 2022.

Förbundsmöten ersätts med kongress

2022-09-30

Idag beslutade förbundsmötet att förändra den demokratiska processen i Vision. Det betyder att det förbundsmöte som pågår just nu blir Visions sista.

Om två år samlas Visions representanter istället i den första förbundskongressen, som kommer att vara det forum som mest liknar dagens förbundsmöte. På kongressen ska förbundets inriktning för de kommande fyra åren sättas upp och medlemmar och förtroendevalda kan även skicka in motioner. Här sätts också de mål som ska uppnås till nästa kongress. De insatser som Vision ska satsa på för att förbättra villkoren i arbetslivet ska stå i fokus för besluten på kongressen. Kongressen kommer att genomföras vart fjärde år - till skillnad från dagens förbundsmöte som genomförs vartannat år.

Mellan kongresserna kommer ett förbundsråd hållas som ger möjlighet att stämma av arbetet med inriktningen, ge återkoppling och reflektera över det som genomförts. Här kan även mer interna frågor diskuteras och beslut tas om ekonomi och administration. Det kommer finnas möjlighet att skicka in motioner även hit.

Syftet med förändringen, som är ett förslag från förbundsstyrelsen, är att skapa bättre förutsättningar för långsiktig planering inom förbundet. Beslutsprocesserna i Visions ska vara tydliga och uppmuntra engagemang och möjliggöra förändring på arbetsplatserna.

Förslaget och rapporten

Visions demokratiska processer (pdf)

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss