Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Höjd ersättning i tandvården, de som arbetar kriminalvården

Region Örebro län, Folktandvården, Örebro

Berätta vad ni har lyckats med!

Logga in och lägg upp initiativ
Till Folktandvårdens ledning sändes en förhandlingsframställan gällande: Ersättning vid arbete som sker inom Kriminalvården Vision har fått till sig att ersättning vid arbete på Kriminalvården har varit 75kr/timme de senaste 15 åren. Arbetet som utförs är ansvarsfullt och kräver särskild prövning och vem som helst får inte arbeta eller rycka in och göra uppgifterna som sker inom Kriminalvårdens lokaler. I dagsläget får de som arbetar med detta bryta sin semester för att verksamheten ska få fortgå. Om man bryter sin semester för att gå in och göra detta arbete anser Vision att ett särskilt tillägg ska tillämpas. Med stöd av MBL § 10 begärde Vision en förhandling i frågan och vi yrkade på att en översyn skulle göras och en höjning av ersättning för Visions medlemmar som arbetar med detta. Detta sändes i maj 2019. Därefter höjdes ersättningen för de berörda. (Vi är tacksamma att medlemmar hörde av sig och vi kunde agera)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss