Lön och villkor

Lön för kommunikatörer – hela listan

25 januari 2024

Vad tjänar en kommunikatör? Lönen för en kommunikatör är 41 481 kronor i månaden i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning av löner i samtliga kommuner och regioner.

I snitt har en kommunikatör en lön på  41 481 kronor i månaden. Det visar Tidningen Visions kartläggning av lönerna för kommunikatörer i kommuner och regioner 2023.

Det skiljer 22 000 kronor mellan de kommunikatörer som tjänar bäst och sämst. Haninge toppar listan och Arvika placerar sig i botten. Hur står sig din lön? Kolla i tabellen här nedanför!

Lista: Lön för kommunikatörer i kommuner

I tabellen hittar du lönestatistik för kommunikatörer i Sveriges kommuner och regioner. Siffrorna gäller också dig som har titlar som informationssekreterare, informatör, kommunikationsstrateg, webbredaktör, grafisk formgivare och pressekreterare. 

Fler lönetabeller:

→ Lön inom kommun och region

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Lön för chefer

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.