Lön och villkor

Lön för kommunikatörer – hela listan

25 januari 2023

Vad tjänar en kommunikatör? Kolla in vår tabell med alla medellöner för kommunikatörer i Sveriges kommuner och regioner.

I snitt tjänar en kommunikatör 40 209 kronor i månaden. Det visar Tidningen Visions kartläggning där du kan hitta alla snittlöner för kommunikatörer i Sveriges kommuner och regioner.

Det skiljer 22 000 kronor mellan de kommunikatörer som tjänar bäst och sämst. Haninge toppar listan och Ljusdal placerar sig i botten. Hur står sig din lön? Kolla i tabellen här nedanför!

Lista: Lön för kommunikatörer i kommuner

I tabellen hittar du lönestatistik för kommunikatörer i Sveriges kommuner och regioner. Siffrorna gäller också dig som har informationssekreterare, informatör, kommunikationsstrateg, webbredaktör, grafisk formgivare och pressekreterare. 

Fler lönetabeller:

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.