Tänker nytt i virusets spår
28 september 2020
Den dagliga verksamheten i Örebro kommun har ställt om under corona. Erfarenheterna av det har varit så goda att en del av de nya aktiviteterna kommer att behållas. Till exempel fortsätter gympan utomhus och den digitala musikstunden.
Aktiviteterna för deltagarna i den dagliga verksamheten i Örebro – som bland andra riktar sig till personer med utvecklingsstörning och funktionsnedsättning – har helt ställt om under corona. Till exempel har det blivit torghandel och tillverkning av skyddsutrustning i stället för att baka till konferenser.
Det är oklart hur länge den dagliga verksamheten kommer att jobba på detta sätt, men säkert är att man kommer att behålla delar av det nya arbetssättet även framöver. Till exempel utomhusgympa och möjligheten att delta i olika digitala aktiviteter som högläsning, musikstund och frågesport.
– Vi ser så många vinster med detta, särskilt för personer som är svåra att motivera att komma till vår verksamhet. Vi hoppas därför kunna fortsätta, säger Helena Carevid.
Relaterade artiklar
”Kortad arbetsvecka kan stoppa flykten från socialtjänsten”
Bättre återhämtning och tid till livet i stort. Men också sämre gruppsammanhållning och mindre raster. Wilma Jansdotter Throgen och Emma Åberg slutsatser om resultatet av förkortad arbetstid får årets socionomstipendium av Vision.
Susanne Landström är finalist i Årets skyddsombud 2024
Färre akuta arbetsmiljöbränder som måste släckas. Det är resultatet av boendehandledaren Susanne Landströms enträgna förebyggande arbete som huvudskyddsombud i Umeå kommun. Nu är hon en av tre finalister som har chans att bli Årets skyddsombud.
Vill ha stopp för ensamarbete på HVB
Mer än hälften av de anställda på HVB har utsatts för hot eller våld under det senaste året, visar en rapport från Vision. Mikael Astner, fackligt förtroendevald för Vision som tidigare jobbat på HVB, vill se ett stopp för ensamarbete och ökade befogenheter för personalen för att förbättra arbetsmiljön.