Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Rikstolk - Tolkarnas avdelning

  • -

Aktuellt

Vad är på gång just nu?

Årsmöte 2023

Rikstolk hade sitt årsmöte 24-26 mars. Mötet hölls via det digitala mötesplattformen VoteIT. Digitala möten gör det möjligt för alla våra medlemmar att delta. Resultatet av de olika valen finns att läsa under fliken "Förtroendevalda".

Kontakta styrelsen om du har frågor rikstolk@fv.vision.se

Projekt upphandling

Resurser riktas bland annat på att påverka olika tolkupphandlingar, så att tolkarnas uppdragsvillkor ska förbättras. Rikstolk anser att vid alla upphandlingar ska Domstolsverkets tolktaxa vara underlag till tolkarvode. Avbokningstiderna ska vara realistiska, tidspillan och reseersättningar ska utgå vid tolkning på plats, helst enligt Domstolsverkets föreskrifter. 

För professionella aktörer (pdf)

Det nåddes exempelvis följande förbättringar i upphandlingar under årets första månad:

  • Vid en regional upphandling lyckades Rikstolk påverka villkoren och kunden ändrade kravet för minimitid för distanstolkning från 15 minuter till 30 minuter.
  • Ytterligare nåddes förbättring kring vites villkoren. Kundens krav var att vite skulle utgå även om tolk hade giltigt skäl till sen avbokning, så som akut sjukdom, olycksfall eller liknande situationer. Rikstolk kunde nå en förbättring av villkoret så att vite inte skulle utgå i dessa fall.

Flera liknande förbättringar har uppnåtts under året 2022 i andra upphandlingar.

Rikstolk önskar att fler blir medlemmar och stöttar, samt deltar aktivt i vårt arbete, vi tolkar tillsammans kan påverka våra uppdragsvillkor!

Välkommen!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss