Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Medarbetare ser framemot ledighetet.

Vad gäller egentligen på klämdagar?

2022-05-24

På många arbetsplatser är fredag 27 maj ledig, eftersom det är en ”klämdag”. Det beror på att torsdag 26 maj är Kristi himmelsfärds dag – som är en röd dag. Vissa anställda har på grund av detta även halvdag 25 maj.

Fakta

En klämdag är en dag som infaller mellan två röda dagar. Reglerna för hur man jobbar dessa dagar bestäms lokalt. På vissa arbetsplatser är man ledig, medans man på andra kanske får ta en semesterdag och vara ledig om "arbetet tillåter". 

En halvdag infaller innan en röd dag.

Vad är en klämdag?

En klämdag är en dag som infaller mellan två röda dagar. Ledighet på dessa dagar är inget som är reglerat i Visions centrala kollektivavtal, utan det bestäms av varje arbetsgivare. Om du är osäker på vad som gäller på din arbetsplats kan du höra med din arbetsgivare eller dina fackliga ombud. Om man arbetar på helgdagar ska man få extra ersättning, vilket regleras i de olika kollektivavtal Vision tecknar.

När har man halvdag?

På vissa arbetsplatser har man kommit överens om att alla eller utvalda dagar som infaller innan en röd dag, så som t.ex. dagen innan Kristihimmelfärd eller långfredagen, är halvdagar. Det vill säga att man endast jobbar halva den ordinarie arbetstiden. 

En bra fråga att driva lokalt!

Och är det så att ni på arbetsplatsen inte har klämdagar lediga eller halvdagar kan det vara en bra facklig fråga att ta upp med arbetsgivaren i en så kallad intresseförhandling.

Mer om intresseförhandling

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss