Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två håller händer i ett hjärta. Illustration.

Ny utbetalning från Solidaritetsfonden

2022-12-22

Vision har beslutat om att göra utbetalningar från Solidaritetsfonden. Pengarna kommer att gå till Ukraina och även till andra länder som Ecuador, Indien, Bangladesh, Pakistan, Nepal och Sri Lanka.

Vision har en solidaritetsfond som stöttar fackförbund och fackligt aktiva runt om i hela världen. Den 21 december beslutade Vision att betala ut stöd från fonden till några aktuella arbeten och projekt.

Solidaritetsfonden

Vad kommer pengarna gå till?

  • Snarast kommer Vision att ge stöd till Trade Union Lifelines arbete med anledning av kriget i Ukraina på 9 100 euro. Under nästkommande år kommer det ske två utbetalningar på totalt 9 100 euro till samma organisation i juni respektive i augusti. 
  • 3 600 euro (cirka 40 000 kronor) går till till PSI:s insats i Ecuador för att på rättsliga vägar bestrida en lag som ger anställda inom offentlig sektor svag anställningstrygghet, då de kan sägas upp utan att arbetsgivaren anger skäl.
  • 10 000 euro (cirka 111 000 kronor) till PSI:s insats i Ecuador för att på rättslig väg få den ecuadorianska regeringen att följa rekommendationerna från ILO:s kommitté om rätten att organisera sig. Tre olika stämningar planeras: en om en om kollektiv förhandling, en om rätten att organisera sig och en om rätten att strejka.
  • 14 000 euro (cirka 155 000 kronor) till PSI:s insatser för att öka den fackliga styrkan inom arbetstagar­kollektivet vatten och avfall i Sydasien (Indien, Bangladesh, Pakistan, Nepal och Sri Lanka).

Av de sammanlagt 27 000 euro (cirka 300 000 kronor) som går till PSI:s projekt äger PSI rätten att vid behov prioritera om fördelningen mellan de beviljade projekten.

Om Trade Union Lifelines arbete i Ukraina

Trade Union Lifeline använder sig av existerande fackliga nätverk för att köpa in och distribuera mat och förnödenheter till utsatta människor inne i Ukraina. Förmågan att hantera mycket pengar lokalt i Ukraina är begränsad, och för att pengarna från Visions solidaritetsfond ska göra skillnad på bästa sätt planerar Vision att göra flera mindre utbetalningar i stället för en stor.

Vision bedömer också att det är klokt att vänta med att utbetala en del av pengarna så att Vision kan bidra till återuppbyggnaden av till exempel fackliga lokaler, när det kan bli aktuellt.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss