×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Välkommen till Vision Göteborg

Vi är fackförbundet som finns och verkar på varje arbetsplats, men också centralt i Göteborgs Stad, nationellt i Sverige, i EU och i resten av världen. Vi tillhör en global rörelse och kämpar för schysta arbetsvillkor över hela världen.

Vaddå "tillbaka till det normala?"
Tjena! I så fall blir det utan mig

Vi ser slutet på en lång pandemi. Hoppas vi i alla fall. Men vad händer sen och hur ser vi på det som varit? I en digital, livesänd, tvåaktare får vi träffa Klara Zimmergren och Bianca Kronlöf, i samtal, funderingar, texter och tankar om då, nu och sen. Kvällens bisittare är David Oest från Sensus studieförbund.

Onsdag 8 september 18.00-19.30 (inklusive paus)

Anmäl dig här
Senast 6 september

Läs hela inbjudan här


Var med och påverka - skriv en motion

Som medlem i Vision kan du påverka på flera olika sätt. Ett av sätten är att skriva en motion. Du kan skriva motion och påverka på olika nivåer: i den klubb (förvaltning) som du tillhör, inom avdelningen (Vision Göteborg) eller inom förbundet.

Läs mer om hur det går till här


Vision Göteborg stöttar organisationer som hjälper till i krisens Afghanistan

I samband med den kris som drabbar våra medmänniskor i Afghanistan har Vision Göteborg beslutat att stötta tre olika hjälporganisationer med vardera 5.000 kr. De organisationer som vi stöttar är:

  • UNHCR
  • Röda korset
  • Svenska afghistankommittén

Att kunna hjälpa till när man har medel är viktigt och för Vision Göteborgs del har det under pandemin blivit många inställda aktiviteter. Detta har i sin tur resulterat i att vi har ett överskott som vi vill använda för att göra nytta där det behövs.


Rundtur med Paddanbåten - Skepp o'hoj! 

Vision Göteborg välkomnar sina medlemmar att följa med på en guidad båttur runt Göteborgs vallgrav och centrala kanaler från 1600-talet.

Turen går under 20 broar och avslutas med en sväng ut i hamnen. Med guide ombord får du lära dig mer om historien kring Göteborgs uppbyggnad och försvar.

Du får se Göteborgs fascinerande hamn som innehåller bland annat klassiska skeppsvarv, fiskhamn, nya och gamla bostäder, expansiva företags- och utbildningsområden och fartygsmuseum.

Guidningen kryddas med humor och glimten i ögat på äkta göteborgsk vis. Passa på att få uppleva det vackra Göteborg från vattnet samtidigt som du sitter bekvämt i soffor och fåtöljer. 

Vi möts vid Paddans entré vid Kungsportsplatsen den 12 september kl. 14.20, turen avgår 14.30.

Läs mer och anmäl dig här senast 31 augusti. 


West Pride

West Pride äger i år rum under perioden 27/9-3/10 och Pride-paraden går av stapeln lördagen 2 oktober klockan 12.00.


Vision Göteborg kommer tillsammans med övriga förbund i TCO att delta för att visa att vi står upp för alla människors lika rättigheter och lika värde. Vi kommer vara på plats i Pride-parken (Eriksbergshallen) lördag och söndag 2-3 oktober. Boka gärna in i din kalender erdan nu och kom och besök oss på plats.

Du kanske rent av vill vara med och bemanna i montern ? Hör i så fall av dig till Helena Hellashjärta


Ta del av Visions schysta medlemsförmåner

Som medlem i Vision får du många schysta medlemsförmåner som skapar värde för dig i vardagen. Du får bland annat personlig rådgivning, Tidningen Vision och rabatt på till exempel SJ, bolån, försäkringar, träningskort, litteratur och semesterstugor.

Läs mer här


För dig som är förtroendevald - ladda ner Visions app

Vision-appen, ett enkelt verktyg för dig som är förtroendevald i Vision. Nu finns uppdaterad version tillgänglig i Google play och App store.

Ladda ner nu


Bli medlem i Vision - prova tre månader utan kostnad

Bli medlem i dag och pröva alla våra tjänster i tre månader utan att det kostar någonting. Just nu bjuder vi på hela medlemsavgiften under tre månader. Du betalar bara eventuell avgift till a-kassan, om du väljer att även gå med där (vilket de flesta väljer). Erbjudandet gäller nya medlemmar och kan bara utnyttjas vid ett tillfälle.

Läs mer här

1695 nya medlemmar under september

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb