×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision Göteborg

Välkommen till Vision Göteborg. Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

#tadetmedLISA

Att anmäla tillbud är ett bra sätt att utveckla verksamheten och bidrar till att arbetsgivaren hinner sätta in åtgärder i god tid innan skada uppstår och den anställde blir sjukskriven.

När du har upplever att du börjar tappa kontrollen över din tjänst, när systemen strular, när du inte hittar en arbetsplats, när du börjar får svårt att släppa jobbet när du går hem  – det är tillbud som ska rapporteras och åtgärdas för det är sådant som senare kan leda till ohälsa. Den psykosociala arbetsmiljön är något som vi ständigt omges av men som vi glömmer att anmäla tillbud på, när det inte fungerar.

 

 Presentation att använda vid APT, medlemsträffar och liknande

 

 

Dags för Vision Göteborgs kompetensutvecklingsdagar 4-5 aril

Ta del av programmet här 

Sök Lennart Merkings stipendium

Nu kan du som medlem i Vision Göteborg ansöka om att ta del av avdelningens stipendium. Under 2019 är ambitionen att dela ut ett större stipendium och ett flertal mindre stipendier. Stipendierna är till för att främja såväl individuell utveckling, som utveckling i grupp. Du kan alltså söka för egna aktiviteter eller för aktiviteter som du vill genomföra tillsammans med andra. Aktiviteterna behöver inte vara knutna till ditt arbete, utan kan även vara relaterade till intressen du vill utveckla på din fritid.

Stipendierna vänder sig till dig som arbetar i Göteborgs Stad och som är medlem i Vision Göteborg. Det går också bra att söka som grupp. Det är då fortfarande en person som står för själva ansökan (och som är medlem i Vision). Ni ska kunna visa upp att samtliga i gruppen är medlemmar eller kommer att bli medlemmar i Vision.

Läs mer och ansök här 

Snabba tips inför lönesamtalet och lönestatistik

Det är viktigt att du förbereder dig så mycket som möjligt inför ditt lönesamtal. Då är det lättare att argumentera för din lön och dina förmåner. Här får du fem tips på saker du kan göra för att förbereda dig.

 • Titta på din arbetsplats lönekriterier och lönepolicy. Om du inte vet hur du hittar dem, prata med ditt Vision-ombud.
 • Kolla in Visions lönestatistik. Där kan du se hur du ligger till jämfört med andra inom ditt yrke. Tänk även på att statistiken är baserat på förra årets löner.
 • Skriv ned vad du har åstadkommit under året och om du har bidragit till att nå de uppsatta målen. Fundera också över hur du har utvecklats, har du gått någon utbildning eller liknande? Plocka gärna fram konkreta exempel på vad du gjort under året och vilka mål som uppnåtts.
 • Skriv ner vilka som är dina viktigaste arbetsuppgifter och om de har förändrats sen ditt senaste lönesamtal.
 • Skriv ner alla argument i punktform på ett papper och ha som stöd under ditt lönesamtal.

 Kolla lönestatistik för ditt yrke här

 

Policy för polisanmälningar som görs i tjänsten för anställda i Göteborgs stad

Vision Göteborg har tidigare fått en motion till sitt Representantskap som tog upp frågan kring hur man polisanmäler något som man varit utsatt för i tjänsten. Göteborgs stad har tagit upp detta i ett gemensamt policydokument men då det inte är välkänt i staden eller bland våra medlemmar så vill vi sprida informationen på detta sätt.

Klicka här för att komma till dokumentet

1213 nya medlemmar under mars

Allt det här får du:

 • Löne- och karriärcoachning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

 • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb