Arbetstid

Tidningen Vision nr 6 är här

24 september 2021

Nu kommer ett färskt nummer av Tidningen Vision ut i brevlådorna. Vi skriver om drömförmåner, om hur det är att jobba som samisk samordnare och mycket mer. Kolla in innehållet här.

Ny undersökning: Att ha ett flexibelt arbetsliv är drömförmånen

Att ha ett flexibelt jobb där man inte är beroende av en fast plats eller där man måste sitta bänkad framför datorn vanliga kontorstider. Det är framtidens mest eftertraktade förmån, visar Tidningen Visions undersökning.

 

Lista: Högsta och lägsta lönerna i ditt yrke

Lönespridningen minskar i flera yrken. Bland annat för biståndsbedömare, enhetschefer, socialsekreterare och medicinska sekreterare i privat sektor. Men för andra, exempelvis för tandsköterskor, miljö- och hälsoskyddsinspektörer, präster och drifttekniker, ser det ljusare ut.

 

Här får hunden följa med på jobbet - så löste de allergiproblemen

Ett gäng i päls har flyttat in på utredningsenheten i Flen. Med tydliga regler kan medarbetare ta med sig hunden till kontoret. Så här har de riggat arbetsplatsen.

 

Åsa Skum jobbar som samisk samordnare - vi besökte henne på jobbet

Hennes pappa tvångsförflyttades från Karesuando till Ammarnäs och själv berövades hon sitt modersmål. Nu hjälper Åsa Skum unga och gamla samer att upptäcka och minnas sitt språk och sin historia.

 

Vill du läsa tidningen som PDF? Klicka här!