• Det finns Visionsmedlemmar på de arbetsplatser som tas ut i konflikt, till exempel behandlingsassistenter och chefer i äldreomsorgen.

Fackligt

Så påverkas du av Kommunals varsel

14 januari 2021

Visionsmedlemmar ska inte täcka upp för strejkande kolleger – varken när det gäller uppgifter eller tid. Det är innebörden av att Vision är neutralt i konflikten mellan Kommunal och Almega Vårdföretagarna.

På fredag, 15 januari, träder Kommunals varsel för anställda inom privat vård, omsorg och äldreomsorg i kraft om förbundet inte kommit överens med Almega Vårdföretagarna innan dess.

Kommunal kräver lika stora löneökningar som man fick igenom med de offentliga vårdgivarna i höstas och lägger till att börja med en nyanställnings-, mer- och övertidsblockad på vård- och omsorgsföretag i hela landet. Veckan därpå läggs arbetet ned helt på ett stort antal äldreboenden och vårdcentraler.

Läs mer om hur det funkar med strejk här.

Ska jobba som vanligt

Det finns Visionsmedlemmar på de arbetsplatser som tas ut i konflikt, till exempel behandlingsassistenter och chefer i äldreomsorgen.

Vision är i dagsläget neutralt i konflikten mellan Kommunal och Almega Vårdföretagarna. Neutraliteten innebär att Visionsmedlemmarna ska arbeta som vanligt men inte täcka upp för strejkande kolleger – varken när det gäller uppgifter eller tid. Skulle ens arbetsuppgifter vara satta i blockad kan man få acceptera att jobba med annat – men bara med sådant som ingår i ens arbetsskyldighet.

Visions medlemmar ska inte heller acceptera att avbryta semester eller ställa in redan beviljad semester på grund av konflikten.