Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Visions förbundsmöte 2022.

Förbundsmöten ersätts med kongress

2022-09-30

Idag beslutade förbundsmötet att förändra den demokratiska processen i Vision. Det betyder att det förbundsmöte som pågår just nu blir Visions sista.

Om två år samlas Visions representanter istället i den första förbundskongressen, som kommer att vara det forum som mest liknar dagens förbundsmöte. På kongressen ska förbundets inriktning för de kommande fyra åren sättas upp och medlemmar och förtroendevalda kan även skicka in motioner. Här sätts också de mål som ska uppnås till nästa kongress. De insatser som Vision ska satsa på för att förbättra villkoren i arbetslivet ska stå i fokus för besluten på kongressen. Kongressen kommer att genomföras vart fjärde år - till skillnad från dagens förbundsmöte som genomförs vartannat år.

Mellan kongresserna kommer ett förbundsråd hållas som ger möjlighet att stämma av arbetet med inriktningen, ge återkoppling och reflektera över det som genomförts. Här kan även mer interna frågor diskuteras och beslut tas om ekonomi och administration. Det kommer finnas möjlighet att skicka in motioner även hit.

Syftet med förändringen, som är ett förslag från förbundsstyrelsen, är att skapa bättre förutsättningar för långsiktig planering inom förbundet. Beslutsprocesserna i Visions ska vara tydliga och uppmuntra engagemang och möjliggöra förändring på arbetsplatserna.

Förslaget och rapporten

Visions demokratiska processer (pdf)

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss