Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Visions seminarium i Almedalen.

Vem ska stoppa rekryteringen till gängen i tid?

2022-07-04

Unga som begår brott och våldsdåd är ett misslyckande som alla partier vill komma till rätta med. Men vilka partier vill använda socialtjänstens fulla kompetens att agera förebyggande och ge tidiga insatser? Vad säger personal och chefer i socialt arbete om sin situation och om vad som behövs?

Det här var några av de frågor Visions förbundsordförande Veronica Magnusson ställde under Visions seminarium i Almedalen där politiker och andra viktiga beslutsfattare medverkade för att diskutera socialtjänsten.

Ta del av seminariet

Seminariet sänds i efterhand på SVT2 den 5 juli kl 14. Därefter går det att ta del av seminariet på SVT Play.

Seminarium: Vem ska stoppa rekryteringen till gängen i tid? (svtplay.se)

Om seminariet

För att komma till rätta med kriminaliteten bland unga framhålls hårdare tag och längre straff. Räcker det? Tidiga sociala insatser spelar roll. Det är både lättare och bättre att nå fram med stöd tidigt till föräldrar och barn än att omhänderta en kriminell 19-åring. Trots det är socialtjänstens förebyggande arbete inte lagstadgat vilket gör att det nedprioriteras.

Både Sveriges socialchefer och Visions medlemmar svarar att verksamheten har allra svårast att få resurserna att räcka till för att arbeta förebyggande och uppsökande i den omfattning det finns behov av. Detta trots kommunsektorns rekordstora överskott. Socialtjänsten har hög kompetens att förebygga social utsatthet och kriminalitet. Men då behöver den ha ett tydligare uppdrag att prioritera förebyggande arbete och resurser måste säkerställas. Det finns höga politiska ambitioner. Åtgärder som införs måste ge effekt. Om inte chefer och medarbetare får rätt verktyg och resurser riskerar satsningarna falla platt.

Medverkande

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande, Vision
  • Lena Hallengren, socialminister, Socialdemokraterna
  • Märta Stenevi, språkrör, Miljöpartiet
  • Johan Forssell, rättspolitisk talesperson, Moderaterna
  • Jan Jönsson, socialborgarråd Stockholms stad, Liberalerna
  • Lina Blombergsson, biträdande socialdirektör Huddinge kommun och vice ordförande, Föreningen Sveriges Socialchefer
  • Lena Nitz, ordförande, Polisförbundet
  • Linnea Lindquist, skoldebattör och skolledare, Hammarkullen 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss